Proiect major de impadurire/ Primaria Ploiesti va realiza cel mai mare parc verde din municipiu. Vezi unde

Proiect major de impadurire/ Primaria Ploiesti va realiza cel mai mare parc verde din municipiu. Vezi unde

Administrația ploieșteană a anunțat, joi, demararea unei ample campanii de plantări, la Parcul Municipal Vest.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Proiectul vizează o suprafață de peste 19.000 mp, din zona “Labirint”.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Informarea a fost făcută cu numai două ore înainte de ședința CL Ploiești în care va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind cedarea a peste 50 de hectare din suprafața parcului către Consiliul Județean Prahova.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Proiectul referitor la plantarea de arbori, pe aproape două hectare din Parcul Municipal Vest, va fi derulat de municipalitate în baza unui parteneriat încheiat cu Asociația Pădurea Copiilor, valabil până în 2029, cu posibilitate de prelungire.

„Prin intermediul proiectului amintit, Parcul Municipal Vest își va dezvolta dimensiunea verde, printr-o serie de acțiuni integrate, repetate și susținute, pe o perioadă de 7 ani.

Parteneriatul derulat de municipalitatea ploieșteană vizează plantarea de puieți și împădurirea terenului, în suprafață de 19.075 mp, din zona «Labirint» a acestui spațiu de agrement, aflat în administrarea autorității publice locale.

Proiectul de «înverzire» a Parcului Municipal Vest implică o serie de etape ample, ce vor fi derulate pe termen scurt și mediu, respectiv faza de proiectare a zonelor verzi, de înființare a plantației (lucrări silvice), precum și monitorizarea de specialitate a puieților plantați (supervizare plantare, calitate material arboricol, tăieri de corecție, aplicare tratamente fitosanitare, etc) până la starea de maturitate a arborilor”, se arată în comunicatul Primăriei Ploiești.

Vezi AICI cum ar urma să arate Parcul Municipal Vest.

Sursa: Actualitatea Prahoveana

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191