Putin a vorbit cu vocea lui Șoșoacă în Parlamentul României: „Zelenski este un nazist”

Putin a vorbit cu vocea lui Șoșoacă în Parlamentul României: „Zelenski este un nazist”

Senatoarea Diana Şoşoacă a făcut spectacol marţi, pe holurile Parlamentului, unde a afișat harta României Mari, cerând ca Ucraina „să ne dea înapoi teritoriile furate”. Ea a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu are ce căuta în România și a preluat – din nou – retorica Kremlinului, făcându-l „nazist” pe Zelenski.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Întrebată dacă din cauza ei nu a mai venit preşedintele ucrainean să țină un discurs în Parlament, Diana Șoșoacă a arătat că „un singur om curajos constituie o majoritate”.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Apoi a întins o hartă a României Mari deasupra capului și a spus: „Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război. Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi români. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaşte”, a declarat Diana Şoşoacă marți, la Parlament.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Senatoarea a mai afirmat că „limba română nu este recunoscută în Ucraina, este considerată limba moldovenească” și l-a făcut „nazist” pe Volodimir Zelenski, unul din cele mai des folosite apelative ale Kremlinului la adresa președintelui ucrainean și unul din argumentele lui Putin de a ataca Ucraina: eliminarea „elitelor naziste” care conduc această țară.

„Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (…) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România. În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători. Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina. Nu mă interesează războiul lor, le aparţine, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina”, a mai declarat Diana Şoşoacă, care a fost însoţită de deputaţii neafiliaţi Mihai Lasca şi Ciprian Ciubuc.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite marţi, au decis anularea şedinţei comune a Parlamentului consacrată primirii mesajului preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, programată, conform unei decizii anterioare a conducerii celor două Camere, pentru marţi, la ora 17:00.

„Este președintele unui stat aflat în conflict, în urma invaziei Rusiei împotriva Ucrainei. Programul domniei-sale este unul care se schimbă”, a spus președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, înaintea ședinței Birourilor Permanente reunite ale Senatului și Camerei.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191