„Regina fructelor” cu care Nelu a dat lovitura. Afacerea le-a adus multora succes: „Am vrut să facem un ban aici, să nu mă mai duc în străinătate”

„Regina fructelor” cu care Nelu a dat lovitura. Afacerea le-a adus multora succes: „Am vrut să facem un ban aici, să nu mă mai duc în străinătate”

În urmă cu patru ani, Nelu Micula a renunţat la culturile obişnuite şi a decis să cultive plante exotice în pământ românesc. A pariat pe regina fructelor de pădure: aronia. Mai puţin cunoscută în ţara noastră, dar cu proprietăţi extraordinare pentru sănătate. Acum, pe terenul de 40 de ari, arbuştii de aronia se întind cât vezi cu ochii. 

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Afacere de succes cu fructe de aronia

„Ajunge la randament după 15 ani şi randamentul e undeva la 20, 22 de kilograme pe plantă. Nu-mi pare rău nicio secundă”, spune Nelu Micula, fermier. Deşi fructele de aronia îşi au originea în regiunile reci ale Americii de Nord, se dezvoltă destul de bine şi în pământurile noastre. Cu o investiţie de doar câteva sute de euro, Nelu a dezvoltat o afacere extrem de profitabilă. 

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

„Uitaţi cum e asta, de exemplu, e plină. Dimineaţa dacă mâncăm are un gust mai acrişor, spre acru, la amiază îşi schimbă gustul, devine dulce”, arată Nelu Micula, fermier.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Fructul face minuni pentru sănătate

Consumul regulat de aronia reglează glicemia, scade tensiunea şi întăreşte sistemul imunitar. Fructul poate fi consumat sub formă de sucuri, gemuri şi dulceţuri sau în pâine. O reţetă inventată de fiica lui Nelu, Alexandra.

„Acesta este rezultatul pe care l-am făcut cu mama mea. E reţeta simplă de pâine şi am adăugat pudra de aronia împreună cu sirop de aronia, pentru a intensifica culoarea”, arată familia. 

Cu cât se vinde 1 kg de aronia

Un kilogram de fructe de aronia din cultura familiei Micula costă 20 de lei, iar o sticlă de suc sau un borcan de dulceaţă se vând la 15 lei bucata. 

În localitatea Sânpetru din judeţul Braşov, doamna Mărioara s-a apucat deja de cules fructele. „Suntem în anul nouă cu plantaţia, am vrut să facem ceva pentru a face un ban aici şi să nu mă mai duc în străinătate. Estimăm ca la de kilograme pe anul ăsta”, spune Mărioara Macaria, proprietară.

Aici, kilogramul de boabe de aronia se vinde cu 20 de lei, iar un litru de suc, cu 40 de lei. Cu toate că fructele sunt mai ieftine, majoritatea clienţilor preferă să cumpere sucul. 

Afacerea merge ca pe roate

Iar afacerea merge ca pe roate. În vreme ce doamna Mărioara se ocupă de cules, soţul merge la piaţă să vândă produsele finale: „Mai avem dulceţuri care sunt în combinaţie cu aronia, miere de albine de salcâm şi polifloră, suc de mere cu aronia, suc de struguri cu aronia”

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le au fructele de aronia, cercetătorii au descoperit că fructele pot preveni şi dezvoltarea celulelor canceroase. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191