
Inspectorii au făcut mai multe controale timp de trei luni şi au constatat că deşi au închis iniţial temporar localul, acesta ar fi funcţionat sub o altă firmă.
În cadrul verificărilor s-a descoperit că mâncarea era ţinută în condiţii improprii, iar multe alimente erau chiar expirate. Inspectorii au propus ca restaurantul să se închidă pentru un an.
Pescobar a primit amenzi în repetate rânduri
Pe 1 iunie, Pescobar, proprietarul restaurantului, a primit amenzi de de lei, iar autorităţile i-au cerut închiderea temporară a restaurantului până la remedierea problemelor, arată comunicatul oficial al ANPC.
ITM Prahova: De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut se stabileşte la 3.300 lei
Pentru că nu a respectat măsura de închidere temporară a unităţii, Pescobar a mai primit încă de lei amendă. La doar trei săptămâni după, pe 22 iunie, au mai fost aplicate alte sancţiuni la restaurantul din Herăstrău, în valoare de de lei şi a fost emisă propunerea de închidere temporară pentru 6-12 luni.
Pe 15 septembrie, Pescobar a fost din nou sancţionat cu de lei şi cu retragerea definitivă de la comercializare a 560 de kg de produse alimentare neconforme, în valoare de de lei, dar şi oprirea temporară din funcţionare a restaurantului pentru o perioadă de 6-12 luni.
Neregulile care au dus la închiderea restaurantului Taverna Racilor
– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;