Reteta ciocolata Dubai

Reteta ciocolata Dubai

INGREDIENTE
400 g ciocolata de buna calitate, cu lapte – de preferat Callebaut + 1 lingura unt
150 ml lapte condensat indulcit (nu cel pentru cafea, cel dulce, din conserve, cremos)
150 g pasta de fistic din comert
kataif uscat, cumparat – 200 g + o lingura de unt

Prefectul Daniel Nicodim, gazda vizitei oficiale a Alteței Sale Regale Principele Radu în Prahova

Portii: 1 Timp de preparare: sub 30 minute

A început războiul între AUR și Mișcarea Noi, Ploieștenii, pe funcția de viceprimar

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta ciocolata Dubai:
Cum procedam?

Rogobete critică Primăria Ploiești pentru Spitalul de Pediatrie: Am investit bani grei în aparatură performantă, iar Primăria nu e în stare să monteze un transformator electric. Propun să fie preluat de Consiliul Județean”

Intr-o tigaie punem kataiful si-l rumenim usor in unt, amestecand continuu. Cam 10 minute. Lasam la racit.

Intr-un vas turnam laptele condensat, pasta de fistic si omogenizam.

Incepem sa punem, treptat, peste kataif.

Amestecam si ne oprim cand avem un amestec consistent, care nu trebuie nici sa curga dar nici sa fie tare. Daca nu este cazul, nu puneti tot amestecul cu fistic, deci depinde de consistenta obtinuta.

Pregatim fie o forma de silicon, fie o tava in care punem folie alimentara. Daca aveti o forma speciala pentru ciocolata, e si mai bine.

Punem ciocolata impreuna cu ultul pe baie de abur, pana cand se topeste si omogenizeaza amestecul.

Turnam jumatate in forma pregatita si nivelam bine, apoi dam pentru 10 minute la congelator.

Distribuim apoi umplutura cu kataif, presand usor si nivelam bine.

Turnam ciocolata ramasa (o punem din nou pe baie de abur sa se fluidizeze bine), nivelam si dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem apoi din forma, portionam si servim.

 

 

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468