Rețetă de biscuiți șprițați de casa. Îți vei aduce aminte de gustul copilăriei

Rețetă de biscuiți șprițați de casa. Îți vei aduce aminte de gustul copilăriei

Există unele rețete care ne amintesc de copilărie, astfel că biscuiții sprițați ne vor aminti de duminicile petrecute în familie. Ei se prepară în doar câteva minute, iar rezultatul este delicios.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Biscuiții spritați sau biscuiți spritzați sunt o gustare delicioasă și tradițională din bucătăria românească. Ei se prepată cu doar câteva ingrediente simple și ne vor aminti de copilărie. Cu siguranță că mamele sau bunicile le pregăteau în trecut și le serveau la masă atât pentru familie, cât și pentru invitați. Iată o rețetă simplă pe care o puteți folosi pentru a recrea gustul copilăriei:

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 100 g untură
  • 500 g
  • 160 g
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zahăr pudra pentru pudrat biscuiții

Mod de preparare

Într-un vas se pune 100 grame de untură și 150 de grame de unt, ambele la temperatura camerei. Peste ele se adaugă zahărul și pliculețele de zahăr vanilat. Se amestecă cu ajutorul unui mixer. Când s-a omogenizat compoziția, se adaugă și ouăle, apoi se amestecă. Urmează coaja rasă de la o lămâie și sarea.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Făina se adaugă în compoziție și se amestecă cu mâinile până se formează un aluat sfărâmicios. Se montează forma pentru biscuiți la mașina de tocat și se pune coca. Urmează să se așeze un tavă, apoi vor merge la cuptor pentru 12-15 minute la temperatura de 180 de grade Celsius. Nu îi lăsați să se rumească, fiindcă se vor întâri. La final se pudrează cu zahăr.

CITEȘTE ȘI:Rețetă de tiramisu cu mascarpone și ovăz. Desertul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să ai o siluetă de invidiat

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191