Sigur te afli în până de idei în ceea ce privește gustările pentru această perioadă a anului. Chiar dacă pe internet există o mulțime de preparate de desert pentru acest sezon, noi îți propunem ceva cu totul diferit. Iată cum să prepari o rețetă de brioșe din fulgi de ovăz și merișoare alături de cei dragi!
Rețeta de brioșe din fulgi de ovăz și merișoare poate fi considerat un desert sănătos și, de ce nu, un mic dejun altfel, care să contureze zâmbete în orice dimineață. Totodată, această gustare este o oportunitate perfectă pentru a petrece mai mult timp alături de micuții tăi, mai ales că ne aflăm în weekend.
Ingrediente
– o banană;
– merișoare;
– 1 lingură de semințe de chia (hidratate 15 minute cu 10 linguri de apă) sau un ou;
– 1 linguriță de scorțișoară;
– 100g Iaurt Grecesc 10% grăsime;
– 120g fulgi de ovăz;
– 220 ml lapte.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de brioșe, asta după ce ai spălat fructele, este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește două boluri.
Apoi, într-unul vei amesteca tot ceea ce înseamnă compoziție uscată: o cană și jumătate de fulgi de ovăz, un praf de sare, un praf de scorțișoară și o linguriță de praf de copt, în timp ce în cel de-al doilea vei pune o cană de lapte (obișnuit sau vegetal), un ou de mărime medie, o banană coaptă zdrobită cu furculița, două linguri de ulei, două linguri de miere, esență de vanilie, bucățele de nuca zdrobită și merișoare, apoi vei amesteca totul cât poți de bine.
Nu în ultimul rând, vei adăuga la final întreagă compoziția uscată peste cea umedă, și vei amesteca de câteva ori, apoi pune compoziția în forme de silicon unse cu un pic de unt. Brioșele se vor ține la cuptor pentru un timp de aproximativ 30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu struguri și nuci. Un preparat potrivit pentru momente speciale