Rețetă de chec cu lapte și cacao. Ce să adaugi pentru a fi pufos

Rețetă de chec cu lapte și cacao. Ce să adaugi pentru a fi pufos

Dacă ai rămas în pană de idei la capitolul deserturi, noi îți propunem o rețetă de chec cu lapte și cacao, pentru care nu ai nevoie de prea mult timp în bucătărie și va fi, cu siguranță, chiar și pe placul tuturor.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Chiar dacă face parte din categoria deserturile pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente și se prepară rapid, gospodinele pot să aibă probleme atunci când pregătesc checul, asta pentru că poate să iasă înecăcios. De aceea, unul dintre trucuri este să adaugi, pe lângă cacao, și griș și pe lângă lapte să pui și puțin iaurt sau smântână.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

  • șase ouă
  • 300 grame zahăr
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 grame făină
  • cacao
  • esență de vanilie sau de rom
  • praf de copt

Mod de preparare:

Pentru început, se separată albușurile de gălbenușuri. Primele se bat spumă cu un praf de sare, iar mai apoi după ce amestecul este omogen, se pune și zahărul. Se mai bate în continuare până când se transformă într-o bezea. ulterior, se bat și gălbenușurile tot cu zahăr până când amestecul își dublează volumul.

Este indicat ca gălbenușurile să fie bătute bine, fiind unul dintre pașii esențiali din rețetă. Mai apoi, după ce și-au dublat volumul, se adaugă lapte și ulei. Se amestecă din nou și se toarnă amestecul peste albușurile bătute cu zahăr. Se amestecă iar și abia atunci se pune și făina.

La fel de bine este să nu o adaugi pe toată odată, ci în ploaie. Se amestecă din nou bine și se adaugă praful de copt. Se pune și esența de vanilie sau de rom, iar mai apoi amestecul trebuie pus în două tăvi separate, tapetate dinainte cu hârtie de copt.

Este recomandat să folosești două tăvi, mai ales dacă ai pus cantități mai mari din ingrediente. Se nivelează pe deasupra și se lasă tăvile la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Dacă nu ești sigur când este complet gătit checul, este bine să îl verifici dacă este gata cu o scobitoare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191