Rețetă de chec cu mere fraged și cremos. Desertul aromat perfect pentru sezonul în care ne aflăm

Rețetă de chec cu mere fraged și cremos. Desertul aromat perfect pentru sezonul în care ne aflăm

Checul este un desert delicios, pe care aproape toate gospodinele știu să îl prepare. În cazul în care te întrebi cum se face checul cu mere, în acest articol îți vom prezența o rețetă simplă, care nu necesită multe ingrediente. Iată cum să prepari acest desert de toamnă!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Checul este un desert extrem de gustos și ușor de făcut. Însă, în cazul în care nu respectăm anumite reguli esențiale, este foarte probabil ca acesta să nu iasă așa cum ar trebui.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pentru a prepara această rețetă deosebită de chec cu mere trebuie să știi că nu ai evoie de foarte multe ingrediente, dar nici de prea mult timp pe care să îl petreci în bucătărie.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente

– 150-200 g zahăr;

– 2 ouă;

– 200-250 g făină;

– 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu;

– 250 g chefir;

– 200-350 g mere;

– 5 g unt moale.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de chec cu mere primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm foarte bine merele și să avem la îndemână ingredientele necesare. Apoi, urmează să spargem ouăle într-un bol.

După care, adăugăm zahărul și batem cu telul până obținem o compoziție albicioasă, pufoasă și omogenă.

În continuare, încorporam chefirul, cubulețele de mere după care, în 2-3 tranșe încorporăm și făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine că să nu rămână cocoloașe.

Mai rămâne să ungem tava cu unt și transferăm compoziția în ea, la care mai uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru un timp de aproximativ 50 de minute.

Imediat după coacere, transferăm prăjitura pe un platou și o lăsăm să se răcească. După preferințe, putem adăuga zahăr pudră.

CITEȘTE ȘI: De ce iese checul crud la interior. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191