Rețetă de chifteluțe cu năut. Preparatul delicios în timpul postului

Rețetă de chifteluțe cu năut. Preparatul delicios în timpul postului

Ne aflăm în perioada Postului de Crăciun, iar gospodinele fac numeroase preparate care pot fi consumate de întreaga familie. Chifteluțele cu năut sunt delicioase și se pregătesc în doar câteva minute, fără să fie nevoie de niciun efort.

Cristian Terheș cere CCR revizuirea cererii de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale, pe baza documentelor declasificate din CSAT

Suntem în perioada postului de Crăciun, iar creștinii renunță la preparatele ce provin de la animale. Gospodinele pregătesc numeroase rețete care pot fi consumate de toată familia, fiind delicioase.

Prezidenţiale2024/Rectorul SNSPA: Primul tur al alegerilor trebuie reluat, în condiţii de legalitate deplină

Chifteluțele de post se prepată simplă și nu ai nevoie de multă îndemânare în bucătărie. Ele au un gust foarte bun și se pot combina cu alte ingrediente pentru un prânz sau o cină perfectă.

Ion Cristoiu: „Se va face un guvern minoritar PNL+USR+UDMR, cu amenințarea alegerilor ANTICIPATE”

Ingrediente

  • 2 căni de năut fiert (sau din conservă, bine scurs și clătit)
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1/2 cană de făină de năut sau făină integrală
  • 1/4 cană de pesmet (puteți folosi și făină de pâine integrală)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de tarhon uscat
  • 1 lingură de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se începe cu prepararea năutului. Dacă utilizați năut uscat, fierbeți-l până când este moale. Dacă folosiți năut din conservă, scurgeți-l și clătiți-l bine. Se pune năutul fiert într-un bol mare și pisați-l cu o furculiță sau pasați-l cu un blender de mână. Adăugați ceapa tocată, usturoiul zdrobit, făina de năut, pesmetul, uleiul de măsline, tarhonul, cimbrul, sare și piper. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.

Luați porții mici din compoziție și formați chifteluțe rotunde sau ovale, după preferință. Puteți să vă umeziți ușor mâinile cu apă pentru a preveni lipirea compoziției. Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți până când devin aurii și crocante.

Pentru a absorbi uleiul se așează chifteluțele pe șervețele de hârtie și se lasă câteva minute. Ele pot fi servite cu sos de roșii, cartofi fierți sau piure de cartofi. Altă variantă ar fi într-un sandviș sau wrap cu diverse legume proaspete și sosuri de post.

CITEȘTE ȘI:Pilaf de orez cu legume. Rețetă simplă și delicioasă pentru post

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191