Reteta de cornuri cu gem

Reteta de cornuri cu gem

INGREDIENTE
Ingrediente reteta cornuri cu gem
aluat:
500 gr faina de grau 00
un praf sare
50 gr zahar
20 gr drojdie proaspata ( + 1 lgta zahar)
140 gr iaurt natural
80 – 100 ml apa
2 oua de gaina
umplutura:
300 gr gem de prune
150 gr miez nuca
in plus:
un galbenus pt uns
zahar pentru pudrat
fulgi de migdale (optional)

A vorbit! Ce spune Alexandru Vasile, judecătorul din Ploiești care a suspendat decizia de anulare a alegerilor

Portii: 15 Timp de preparare: sub 90 minute

Europarlamentarul AUR Adrian Axinia, prezent la protestul din Ploiesti: „Luptam pentru democratie!”

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cornuri cu gem:
Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem

Echipa de robotică Eastern Foxes, întâmpinată la aeroport de Virgiliu Nanu și Emil Drăgănescu

Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua.

In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului.

Se face un locas in faina, se adauga drojdia, ouale, zaharul, iaurtul si restul de apa calduta.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen, dens.

In functie de tipul fainii, marimea oualor, este posibil sa fie nevoie de apa in plus. Important este sa iasa ferm, dar elastic aluatul.

Dupa framantare, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste umplutura. Miezul de nuca se alege cu grija pentru a nu scapa vreo coaja. Se macina marunt, apoi se amesteca cu gemul de prune. Daca iese prea moale compozitia, se poate adauga nuca macinata.

Dupa ce a crescut aluatul se scoate pe un blat uns cu putin ulei. Se imparte in jumatati. Fiecare jumatate se intinde sub forma unui disc mare si se portioneaza in 8 triunghiuri aproximativ egale. La baza fiecarui triunghi, se pune o lingurita de umplutura si se ruleaza strans cornul. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.

Cornurile se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa 15 minute acoperite ca sa mai creasca, apoi se ung cu ou batut. Se presara fulgi de migdale, daca va plac.

Se coc la 180 grade C, cu ventilatie, aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos.

Eu am ratat prima tava, dar am reusit sa o salvez pe cea de-a doua :)))

Cornurile ies pufoase si bune si datorita gemului din umplutura, se pastreaza fragede si a doua zi daca sunt tinute intr-o punga alimentara.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468