Rețetă de cornuri pufoase umplute cu gem de prune. Un desert simplu și delicios

Rețetă de cornuri pufoase umplute cu gem de prune. Un desert simplu și delicios

Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii sau familia cu un preparat delicios, noi ți-am pregătit rețeta de cornuri pufoase umplute cu gem de prune. Este un desert extrem de gustos și se realizează în doar câțiva pași simpli. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Vrei un preparat ușor de făcut și extrem de delicios? Rețeta de cornuri pufoase umplute cu gem de prune se realizează în doar câțiva pași simpli și îi poți surprinde pe toți cei dragi cu un astfel de preparat. Iată tot ce trebuie să faci!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

  • 5 linguri de zahăr
  • 50 ml ulei
  • 500 g de făină
  • 250 ml lapte cald
  • 3 gălbenușuri
  • 1 drojdie proaspată
  • esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie

Pentru umplutură:

  • gem de prune

Pentru uns:

  • un gălbenuș
  • miere

Mod de preparare:

Peste 250 de lapte cald adaugă drojdia proaspătă, 5 linguri de zahăr, o esență de vanilie și coaja rasă de la o lămâie. Amestecă totul bine până când se omogenizează. Într-un bol pune 3 gălbenușuri și o lingură de sare și amestecă bine. Între-un bol mai mare cernem 500 grame de făină și peste ele adăugăm gălbenușurile și laptele cu drojdia. Amestecăm bine și apoi frământăm cu mână, poți adăuga ulei până când aluatul nu mai este lipicios. Lasă la cald până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, unge suprafață pe care întinzi aluatul cu ulei și împarte-l în 6 bucăți. Fă-le bile pentru a le putea întinde cum trebuie. După ce le-ai întins, adaugă gem și dă-le forma unui cornuleț. Fă așa cu toate și mai apoi dă-le la cald timp de 20 de minute. După ce a trecut timpul, dă-le cu gălbenuș și miere deasupra.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191