Rețetă de ecler în tavă. Un desert special pentru cei dragi

Rețetă de ecler în tavă. Un desert special pentru cei dragi

Weekend-ul se apropie cu pași repezi și cu siguranță îți dorești să pregătești ceva gustos, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ți prezentăm rețeta de ecler în tavă. Este un desert special pentru cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert care îți va încânta papilele gustative!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de ecler în tavă nu este greu de pregătit, însă ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este desertul care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Pentru blat:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

-120 ml de apă

-80 gr de unt

-120 ml de lapte

-120 gr de făină

-sare

-4 ouă

Pentru cremă:

-4 linguri de amidon alimentar

-8 linguri de zahăr

-400 ml de lapte

-3 gălbenușuri de ou

-50 gr de unt

-200 gr de mascarpone

-zahăr vanilinat sau esență de vanilie

Pentru frișcă:

-250 ml de smântână fermentată

-2-3 linguri de zahăr

Pentru decor:

-50 gr de ciocolată

-2 linguri de apă

-o linguriță de unt

Mod de preparare:

Blat:

Într-un bol se adaugă lapte, apă, unt și sare. Se pune la foc mic până în momentul în care dă în clocot, după care se ridică de pe foc, se adaugă făină și se amestecă foarte bine. Se pune înapoi pe foc și se amestecă pentru un minut. Se lasă la răcit pentru două minute și se amestecă până se scoate tot aburul. Se adaugă ouăle și se amestecă cu o paletă sau cu telul.

Se pune compoziția lingură cu lingură în tavă și se întinde uniform. Se coace pentru 35-40 de minute la temperatura de 175 de grade Celsius. După coacere se lasă în cuptor să se răcească.

Cremă:

Se adaugă într-un vas gălbenușurile e ou, zahărul și amidonul. Se adaugă treptat laptele și se amestecă cu un tel foarte bine, pentru a nu face cocoloașe. Se pune la foc mic și se amestecă până se formează ca o budincă. Se oprește focul, se lasă un minut la temperatura camerei, după care se adaugă untul tăiat cubulețe.

Se amestecă totul până se omogenizează și se acoperă cu o folie alimentară. Se lasă la răcit. În momentul în care e rece se adaugă mascarpone și se mixează foarte bine, până când se omogenizează totul.

Se așează blatul în aceeași tavă, dar nu se mai pune hârtie de copt. Se pune crema de vanilie deasupra și se nivelează foarte bine.

Frișcă:

Într-o bol se mixează foarte bine smântâna cu zahărul. Se amestecă până în momentul în care devine fermă. Frișca gata obținută se întinde peste crema de vanilie.

Ornare:

Se omogenizează la foc mic toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Se ornează după preferință și se lasă prăjitura la frigider pentru câteva ore, după care se taie și este gata de servit. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191