Rețetă de filet de pui cu sos cremă de usturoi și parmezan. Ce să gătești delicios pentru prânzul cu familia

Rețetă de filet de pui cu sos cremă de usturoi și parmezan. Ce să gătești delicios pentru prânzul cu familia

Dacă ești în căutarea unui prânz sănătos, pe care să îl gătești repede și cu puține ingrediente, rețeta de filet de pui cu sos cremă de usturoi și parmezan este perfectă pentru o după amiază alături de familie. Iată cum gătești acest preparat!

S-a finalizat renovarea statuii lui Mihai Viteazul, din Ploiesti: Un simbol al respectului fata de istorie si comunitate

Pieptul de pui este perfect pentru o masă alături de familie pentru că se gătește repede și este delicios. Alături de ingredientele potrivite devine cremos și se transformă într-un adevărat deliciu.

Exclusiv/ DSP, in control inopinat la Halele Centrale din Ploiesti. Imagini cu impact emotional!

Rețetă de filet de pui cu sos cremă de usturoi

După cum știe toată lumea deja, pieptul de pui poate fi gătit în multe feluri, în funcție de dorințele fiecăruia. Dacă te-ai plictisit de rețetele gătite de toată lumea, iată un preparat care cu siguranță va fi pe placul tău. Este cremos, fraged și aromat! Pentru iubitorii de usturoi este un deliciu!

Exclusiv/ Crin Antonescu vine joi în Prahova. Întâlnire cu primarii PSD și PNL

Ingrediente

  • 500 de grame de filet de pui
  • 100 de grame de parmezan ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 500 de grame de cartofi prăjițoi
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute
  • sare, piper
  • 200 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare

Se pregătește o tigaie mare, în care se pune uleiul de măsline și se încălzește. Se condimentează puiul cu sare și piper pe ambele părți și se prăjește uniform, timp de aproximativ 7 minute. Se lasă la scurs câteva minute.

Se pune în același ulei usturoiul tocat bine și se prăjește puțin, iar mai apoi se adaugă smântâna pentru gătit și se amestecă bine. În sos se rade parmezanul, apoi se adaugă fulgii de ardei iute. Continui să amesteci până când sosul devine cremos. Se adaugă din nou filet de pui până când se amestecă cu sosul și se mai lasă câteva minute la foc mic.

Cum poți să mai folosești parmezanul

Filetul de pui cu sos cremă de usturoi se mănâncă cu cartofi prăjiți. Dacă vrei să te bucuri de cei mai buni cartofi, este recomandat să razi puțin parmezan peste ei cât încă sunt calzi. De asemenea, poți să adaugi și puțin pătrunjel tocat mărunt.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191