Rețetă de fursecuri cu fulgi de nucă de cocos. Un desert delicios pentru perioada postului de Crăciun

Rețetă de fursecuri cu fulgi de nucă de cocos. Un desert delicios pentru perioada postului de Crăciun

Suntem în perioada de post a Crăciunului, iar dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, atunci încearcă fursecurile cu fulgi de nucă de cocos. Este un desert care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!

Alexandru Rogobete, ministrul Sănătății: Invit managerii de spital să luăm prânzul cu mâncarea pacienților

Dacă nu ai mâncat până acum fursecuri cu fulgi de nucă de cocos, atunci ar fi momentul perfect să o faci. Este un desert delicios, pe care ar trebui neapărat să-l încerci în perioada de post a Crăciunului. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!

Primarul din Boldești-Scăeni, prins cu manipularea: a blocat intenționat fondurile pentru Centrul de Asistență, deși banii existau în buget

Ingrediente:

-200 g de margarină vegană

Virgil Nanu acuză Primăria Boldești-Scăeni: „Au avut banii, dar au refuzat să-i dea pentru Centrul de Asistență!”

-150 g de zahăr pudră

-1 pliculeț de zahăr vanilinat

-coaja rasă de la o lămâie

-1 linguriță de extract de vanilie

-200 g de fulgi de nucă de cocos

-400 g de făină albă

-1/2 linguriță de praf de copt

-1/4 linguriță de sare

-opțional: 2-3 lingurițe de lapte vegetal

Mod de preparare:

Într-un castron mare amestecă margarina moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie, apoi continuă să amesteci. Adaugă fulgii de nucă de cocos în compoziție și amestecă totul foarte bine.

Într-un alt castron combină făina, praful de copt și sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă totul foarte bine până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul pare prea uscat atunci adăuga treptat lapte vegetal pentru a-l îmbunătăți, asta dacă alegi să-l folosești.

Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Formează biluțe din aluat și rulează-le prin fulgii de nucă de cocos, apoi așează-le pe tavă, aplatizându-le ușor cu degetul sau cu fundul unui pahar.

Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12-15 minute sau până când marginile devin aurii. După ce le-ai scos din cuptor, lasă fursecurile cu fulgi de nucă de cocos să se răcească, apoi servește-le ca atare. Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468