Orlando Zaharia are cea mai delicioasă rețetă de murături. Juratul de la Chefi la cuțite te invață cum să gătești castraveții murați sau varza murată, cu doar câteva ingrediente. Iată secretele celebrului chef.
Orlando Zaharia este unul dintre cei mai talentați chefi din România. De această dată a decis să își împărtășească secretele sale în materie de murături. Orlando Zaharia folosește o rețetă smplă, dar foarte utilă pentru cei care își doresc să aibă parte de castraveți murați delicioși. Poate fi folosită și pentru varza murată.
Rețeta lui Orlando Zaharia pentru muraturi
A început sezonul rece, iar românii și-au pregătit borcanele cu murături. Sezonul murăturilor nu a trecut, motiv pentru care trebuie să încerci rețeta de murături a lui Orlando Zaharia, pe care o folosea și bunica lui.
De ce nu o sustin PSD-istii pe Elena Lasconi: „Nu suntem slugile nimanui!”
În acest fel pot fi murați castraveții, dar și varza. Ingredientele sunt generale și puține, astfel că ele sunt tot ce ai nevoie pentru a obține murături delicioase. Rețeta este simplă și gata în câteva minute, astfel că nu au nevoie de foarte mult timp la dispoziție.
Castraveții și varza se pot mura în două feluri. Fie în apă și sare, sau în oțet. Pentru cele în apă și sare ai nevoie de o lingură de sare la un litru de apă, iar cantitatea trebuie adaptată în funcție de câte borcane pregătești.
Murăturile în oțet se gătesc dintr-un litru de oțet amestecat cu jumătate de litru de apă. În borcane se mai adaugă hrean, boabe de piper și foi de dafin. Aceste două metode de a găti murăturile pot fi folosite atât pentru castraveți, cât și pentru varză.
De ce se adaugă boabe de porumb în varza murată
Orlando Zaharia a mărturisit că bunica lui obișnuia să pună în varza murată atât frunze de porumb, cât și boabe de porumb. Acestea ajută apa din borcane să se mențină limpede și este recomandat ca boabele de porumb și frunzele să fie oprite deoparte încă din timpul verii.
De asemenea, Orlando Zaharia a dezvăluit și ce trebuie să adaugi dacă vrei să te bucuri de castraveți murați crocanți pe tot parcursul iernii.