Pastele sunt unul dintre cele mai devorate feluri de mâncare din întreaga lume. Indiferent dacă vizitezi Italia, Franța sau chiar Asia, aproape fiecare cultură pare să fi creat versiunea sa de paste. Chef Cătălin Scărlănouă a dezvăluit toate secretele pastelor cu brânzeturi. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum trebuie să le prepari.
De curând, Cătălin Scărlătescu le-a dezvăluit fanilor săi, prin intermediul rețelelor de socializare o rețetă excelentă de paste cu cinci tipuri de brânză.
Ingrediente:
400g Penne300ml smântână dulce cu 30% grăsime;150g emmentaler;150g mozzarella;150g cheddar;100g parmezan;100g gorgonzola;1 legătură pătrunjel;sare și piper
Mod de preparare:
„Într-o oală, se pune la fiert apa pentru paste. Când apa fierbe, se adaugă pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se pun câteva boabe de piper tocate într-o tigaie, pe foc. Se lasă puțin și se adaugă smântâna. După 1 minut se adaugă, pe rând, 100g brânză emmentaler, 150g mozzarella, 100g brânză cheddar, parmezanul ras și gorgonzola. Când toate brânzeturile s-au topit, se încearcă sosul și se adaugă sare, după gust. Se adaugă pastele fierte și scurse de apă peste sos, se amestecă bine și se mai lasă 1 – 2 minute pe foc, amestecând constant. Se ia o tavă pentru cuptor și se pune compoziția, peste care se adaugă încă 50g de emmentaler, 50g cheddar și parmezan ras. Se pune tava la cuptor, până face o crustă arămie, apoi se adaugă pătrunjelul tocat.”, a scris chef Cătălin Scărlătescu pe Instagram.