Rețetă de placintă cu mere a bunicii! Mai bună nu există! Te lingi pe degete

Rețetă de placintă cu mere a bunicii! Mai bună nu există! Te lingi pe degete

Plăcinta cu mere este foarte populară printre români, iar rețetele tradiționale se bucură de mult succes. Este delicioasă și se prepară foarte simplu. Nu ai nevoie de multe ingrediente și vei avea parte de un desert ideal pentru cei dragi.

Mario Daniel Soare a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova din partea PSD

Prăcinta cu mere este nelipsită de pe mesele românilor. Bunicile au cea mai delicioasă rețetă, iar mai jos se poate regăsi. Pentru a-ți aminti de vremurile cele mai frumoase, o poți prepara pentru cei dragi.

Cât ne costă distracția de Sărbători: Primăria Ploiești plătește o sumă modică (10.000 lei). „Grosul” îl suportă Consiliul Județean, 150.000 lei

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 250 g unt rece (sau margarină), tăiat cubulețe
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 5-6 linguri de apă rece
  • Un praf de sare

Pentru umplutura de mere

  • 1 kg de mere
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 lingură de pesmet sau griș
  • Opțional: 1 lingură de esență de vanilie sau zeamă de lămâie

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina cu un praf de sare. Adaugă untul rece și frământă rapid cu degetele, până obții o textură nisipoasă (poți folosi și un robot de bucătărie pentru a mărunți untul în făină).

Proiectul de construire a centurii Bușteni – Azuga, în atenția președintelui CJ Prahova, Virgiliu Nanu

Adaugă zahărul și oul, apoi amestecă. Începe să adaugi apa rece, câte o lingură, până când aluatul se leagă și devine omogen. Atenție să nu frămânți prea mult aluatul, pentru a rămâne fraged. Împarte aluatul în două bucăți, formează bile, învelește-le în folie alimentară și lasă-le la frigider timp de 30 de minute.

Se prepară umplutura. Se curăță merele de coajă, scoate cotoarele și taie-le în felii subțiri sau dă-le pe răzătoare.

Pune merele într-o cratiță, adaugă zahărul și scorțișoara, apoi călește-le la foc mediu până când devin moi și își eliberează sucul. (Dacă merele sunt foarte zemoase, lasă-le pe foc până se evaporă o parte din lichid).

După ce merele sunt gata, adaugă esența de vanilie sau zeama de lămâie, dacă dorești, și lasă-le să se răcească puțin.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt (aproximativ 25×35 cm) unsă cu unt și tapetată cu făină. Întinde prima bucată de aluat pe o suprafață presărată cu făină, până obții o foaie subțire.

Așază foaia în tavă, apoi presară deasupra pesmetul sau grișul, pentru a absorbi umezeala din mere. Adaugă umplutura de mere uniform peste aluat.

Întinde a doua bucată de aluat și pune-o deasupra, apoi înțeapă ușor aluatul cu furculița ca să poată ieși aburii. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute sau până devine aurie.

Pentru a servi plăcinta, las-o să se răcească, apoi presară zahăr pudră deasupra. Taie în porții și servește-o simplă sau alături de un glob de înghețată de vanilie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191