Rețetă de prăjitură cu cremă de mascarpone și banane. Desertul gata în 10 minute

Rețetă de prăjitură cu cremă de mascarpone și banane. Desertul gata în 10 minute

Este weekend și este ziua ideală pentru a-ți răsfață familia cu ceva dulce. pentru asta noi ți-am pregătit o rețetă de deșert gata în 10 minute. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de prăjitură cu cremă de mascarpone și banane este desertul ideal pentru acest final de săptămână. Nu este greu de gătit, iar timpul petrecut în bucătărie este unul extrem de mic.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Blat

– 5 ouă;

– 150g zahăr;

– 7 linguri făină;

– 5 linguri ulei;

– 1 praf de copt;

– 3-4 linguri de cacao;

– 100g nuci tăiate mărunt.

Cremă

1 pachet de unt;

– 250g mascarpone;

– 4-5 linguri zahăr pudră;

– 3 banane tari.

Glazură

– 100g ciocolată;

– 50ml frișcă lichidă.

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine. Apoi, după ce am obținut o spumă densă se adaugă treptat zahărul.

După care, se bate bine spumă până se topește tot zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenușurile și uleiul, iar la final se pune făina, praful de copt, cacoa și nuca și se amestecă ușor cu paleta de jos în sus.

Tot compoziția se toarnă în tavă și se coace. Apoi, când e gata, se lasă la răcit și se taie in două.

Pentru cremă, ia untul, mixează-l și adaugă crema de mascarpone, apoi pune și zahărul. După care, se umplu blaturile cu crema, jumătate se pune între foi, iar restul deasupra. Se așează bananele tăiate felii.

Pentru glazură, se ia ciocolata și se topește împreună cu frișca la foc. Apoi, se toarnă călduță peste prăjitură.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de merdenele pufoase. Cum să prepari aceste produse de patiserie preferate de români la tine acasă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191