Reţetă de prăjitură cu mere, gem şi ciocolată. Desertul perfect pentru masa de sărbători

Reţetă de prăjitură cu mere, gem şi ciocolată. Desertul perfect pentru masa de sărbători

Fie că este vorba de o zi de naștere, o aniversare, o promovare sau o realizare personală, adesea obișnuim să bifăm astfel de ocazii mâncând ceva dulce. Cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, noi își propunem o rețeră de prăjitură cu mere, gem și ciocolată. Va fi desertul perfect pentru masa de sărbători.

Virgil Daniel Nanu anunță racordarea Văii Slănicului la sistemul național de gaze naturale până la finalul anului 2025

Deseori, deserturile sunt asociate cu sărbătorile și ocaziile speciale din viața noastră. De multe ori ne amintim de prăjiturile pe care ni le făceau bunicile noastre în copilărie și ne face plăcere să simțim din nou acel gust care să ne ducă în trecut, măcar pentru câteva momente.

Virgil Nanu, CJ Prahova: „Lucrările de modernizare la Spitalul „Buna Vestire” avansează rapid!”

Ingrediente:

Consiliul Judetean investeste 28 milioane de euro in centrale fotovoltaice care vor asigura autonomia energetica a localitatilor din judet

  • 3 ouă;
  • 1 cană zahăr;
  • 1/2 cană ulei;
  • 1,5 căni lapte;
  • 2 căni făină albă;
  • 4 linguri cacao;
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • 1 pachet praf de copt pentru prăjituri;
  • 2 bucăți mere.

Glazură de ciocolată

120 g ciocolată de topit;

– 100 ml smântână pentru frișcă.

Mod de preparare:

– amestecă ouăle întregi cu zahărul până vei obține o spumă.

– adaugă uleiul

– toarnă treptat și laptele.

– cerne făina albă şi adaugă praful de copt pentru prăjituri, cacao și scorțișoara măcinată.

– amestecă în aluat cele două mere date pe răzătoare și încorpotrează-le ușor.

– toarnă aluatul gata într-o tavă (30×40 cm), pe care o ungi înainte cu unt și peste care presari făină.

– pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.

– unge apoi prăjitura cu un strat de gem sau marmeladă.

– într-o cratiță mai mică încălzește smântâna și topește ciocolata în ea.

– toarnă peste prăjitură glazură pregătită

– netezește glazura și lasă prăjitura să se răcească ușor, la temperatura camerei.

Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191