Rețetă de prăjitură de casă cu cremă de iaurt și fructe. Ingredientul secret din compoziție care o face aromată

Rețetă de prăjitură de casă cu cremă de iaurt și fructe. Ingredientul secret din compoziție care o face aromată

Ne apropiem de weekend, iar în cazul în care ai două zile libere, te poți ocupa de prepararea unui desert cu adevărat delicios. Pe cei ce vor veni la tine în vizită îi vei impresiona categoric. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara această rețetă de prăjitură de casă cu cremă de iaurt și fructe.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În cazul în care vrei să pregătești un desert extrem de delicios și să fie gata într-un timp scurt, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură de casă cu cremă de iaurt și fructe.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ne pregătim de weekend, iar această rețetă de desert este una ideală pentru mesele în familie alături de cei dragi.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente

Pentru blat

– 550 g făină;

– 100 g smântână grasă, fermentată cu minim 20% grăsime;

– 2 ouă;

– 200 g unt rece cu minim 80% grăsime;

– 100 g zahăr pudră;

– 1 plic zahăr vanilat;

– 1 praf de sare;

– 1 linguriță coajă rasă de lămâie.

Pentru cremă

– 1 kg iaurt de casă sau iaurt grecesc cremos cu 12% grăsime;

– 5 ouă;

– 240 g zahăr;

– 2 plicuri zahăr vanilat;

– 60 g amidon;

– 1 linguriță esență de vanilie;

– 1 praf de sare;

– 4 linguri griș;

– 800 g fructe proaspete sau congelate.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de prăjitură, trebuie să ținem cont de mai mulți pași. Așadar, pentru a prepara compoziția pentru blat, trebuie să cernem făina într-un bol, adăugăm și cubulețele de unt rece și amestecăm cu degetele până obținem o compoziție nisipoasă.

Apoi, urmează să dăugăm zahărul, ouăle bătute, un praf de sare, zahărul vanilat, coaja de lămâie, smântâna și frământăm un aluat omogen. Ținem cont că modelăm aluatul într-o bilă și împărțim în 2 părți inegale: o parte mai mare și o parte mai mică.

După care, urmează pasul unde impachetăm partea mai mică de aluat în folie alimentară și dăm la congelator până pregătim umplutura. În continuare, luăm bucata mai mare de aluat și întindem într-o foaie dreptunghiulară, pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Mai avem de tapetat o tavă de 30*22 cm cu hârtie de copt și așezăm cu grijă foaia în ea. Apoi, decupăm marginile, acoperim tava cu folie alimentară și dăm la rece până pregătim umplutura.

Dacă aluatul e gata, ne ocupăm de cremă, unde separăm ouăle și mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Urmează să adăugăm treptat și 120 de grame de zahăr, mixând continuu până obținem o spumă densă care nu va cădea dacă întoarcem bolul. Separat, într-un alt bol, mixăm gălbenușurile împreună cu 120 de grame de zahăr și cu vanilia, până obținem o spumă și adăugăm apoi și amidonul și mixăm la viteză mică până se încorporează.

În final, punem și iaurtul, grișul și amestecăm foarte bine, la care încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă.

Mai rămâne doar să asamblam prăjitura, astfel că scoatem tava din frigider, întindem crema de iaurt peste foaie și peste cremă presărăm fructele.

În final, scoatem și bucată mai mică de aluat din congelator și o dăm prin răzătoarea mare direct peste stratul de fructe și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 35-40 minute aproximativ, sau până se rumenește frumos la suprafață. După ce s-a răcit, prăjitura este gata de servit.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură umedă cu mere. Un desert delicios pentru acest sezon

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191