Rețetă de prăjitură de casă la tavă. Desertul cu blat pufos, nucă și cremă din gălbenușuri este perfect pentru sărbătorile de iarnă

Rețetă de prăjitură de casă la tavă. Desertul cu blat pufos, nucă și cremă din gălbenușuri este perfect pentru sărbătorile de iarnă

Îți este poftă de ceva dulce și nu știi ce să mai pregătești pentru a-i mulțumi pe cei dragi? Noi îți punem la dispoziție astăzi, o nouă rețetă cu care îi vei satisface până și pe cei mai pretențioși membri ai familiei tale. Așadar, prăjitura de casă la tavă cu blat pufos, nucă și cremă din gălbenușuri este una dintre cele mai îndrăgite deserturi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rețeta de prăjitură de casă la tavă este un desert simplu de făcut, ieftin, nu necesită mare îndemânare, iar rezultatul este absolut spectaculos și te va da pe spate oricât de pretențios ai fi.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

1. Ingrediente necesare pentru blat

– 5 albușuri;

– un praf de sare;

– 80g zahăr;

– 80 g făină;

– 1 plic praf de copt;

– 200 g nucă măcinată.

2. Ingrediente necesare pentru cremă

– 150 g zahăr;

– 2 plicuri zahăr vanilinat;

– 5 gălbenușuri;

– -80 g amidon;

– 600 ml lapte;

– 100 g unt.

3. Ingrediente necesare pentru glazură

– 50 ml smântână lichidă;

– 100 g ciocolată albă.

4. Decor

– 60 g nucă măruntită.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de prăjitură de casă la tavă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ai la îndemână toate ingredientele necesare. Vom începem cu blatul, așa că vom separa separa albușurile de gălbenușuri, iar apoi vom începe să mixăm spuma albușurile și sarea.

După care, treptat, vom adăuga zahărul și vom mixa până compoziția va deveni lucioasă, exact ca o bezea. Apoi, urmează pasul în care vom cerne făina, praful de copt și vom adăuga nuca. În continuare, vom amesteca ușor, cu o spatulă, de jos în sus.

Urmează să turnăm și să nivelăm în tavă compoziția pentru blat. După aceea, vom lăsa la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, pentru aproximativ 25 de minute, sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.

Urmează să ne ocupăm de cremă, unde, într-o cratiță, la foc mic, vom adăuga zahărul, zahărul vanilinat, amidonul, gălbenușurile și puțin lapte, ingrediente pe care le vom amesteca cu un tel.

Urmează, apoi, să adaugăm și restul de lapte în timp ce compoziția va fi amestecată până se îngroașa. Apoi, vom lua de pe foc, adăugând untul până când se va omogeniza și apoi se lasă la răcit.

Nu în ultimul rând, pentru glazură, vom adăuga smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată. După ce s-a răcit, vom turna și vom nivela crema peste blat. Acesta este momentul în care va fi turnată glazura. Vom lăsa la rece 5-6 ore sau peste noapte. La final, se poate decora cu nuci coapte.

CITEȘTE ȘI: Brioșe de post cu banane. Rețetă delicioasă și rapidă

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191