Rețetă de salată de vinete fără coacere. Preparatul rapid și sățios pentru masa de Crăciun

Rețetă de salată de vinete fără coacere. Preparatul rapid și sățios pentru masa de Crăciun

Chiar dacă ne alfam în prima zi a Crăciunului, în cazul în care nu ai avut timp să te ocupi de toate preparatele tradiționale, noi îți propunem astăzi o rețetă de salată de vinete fără coacere pe care o poți prepara rapid și fără prea mare efort. Nu necesită coacere. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Despre vinete știm că sunt o sursă bogată de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți și pot fi preparate în rețete de-a dreptul delicioase. Ele pot fi consumate într-o varietate de feluri, atât gătite, cât și în stare crudă.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Salată de vinete este un preparat tradițional extrem de consumat. Chiar dacă la prima vedere pare un fel de mâncare simplu, banal, este destul de dificil de pregătit, necesită timp, energie și destul de multă îndemânare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente

Această rețetă de salată de vinete fără coacere sigur va face furori la masă. Pentru patru porții, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • – patru vinete;
  • – o ceapă;
  • – 60 mililitri de ulei;
  • – două linguri de oțet sau zeama stoarsă dintr-o jumătate de lămâie;
  • – două linguri de ulei pentru călit;
  • – sare, după gust.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de salată de vinete fără coacere, primul pas pe care trebuie să îl faci este începi prin a curăța vinetele de coajă. Apoi, taie-le în cuburi de dimensiuni medii. Urmează pasul în care le vei stropi cu zeamă de lămâie, proces ce va opri procesul de oxidare, și presară o linguriță de sare.

În continuare, se lasă timp de aproximativ 10-15 minute și se storc bine de zeamă. După aceea, vinetele se transferă într-un vas cu ulei încins și se călesc patru-cinci minute. Mai urmează să se adauge circa de 100 mililitri de apă și se ține pe foc mic, la fiert, cu capac, până lichidul scade complet.

Apoi, se urmează instrucțiunile din rețeta clasică de salată de vinete coapte pe aragaz sau în cuptor, unde se încorporează cei 60 mililitri de ulei și ceapa tocată mărunt. La final acestea trebuiesc tocate și amestecate cu ceapa. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Salată de vinete orientală. Rețetă cremoasă și aromată

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191