Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou

Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou

Sărățelele cu chimen sunt gustarea perfectă pentru masa de Anul Nou. Sunt ușor de făcut acasă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ține cont de rețeta de mai jos și vei obține un preparat cu ajutorul căruia îi vei cuceri pe cei dragi.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dacă nu știi cu ce să îți mai surprinzi invitații la masa de Anul Nou, noi îți propunem să încerci această rețetă de sărățele cu chimen. Sunt ușor de preparat și sunt gustarea perfectă.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

250 g făină

100 g unt rece

100 g brânză (telemea, parmezan sau brânză de capră, la alegere), rasă

1 ou

1 linguriță boia de ardei (opțional)

1 linguriță chimen măcinat

1/2 linguriță praf de copt

un praf de sare

un praf de piper

Mod de preparare:

– amestecă, într-un castron, făina cu untul rece tăiat cubulețe până vei obține o compoziție omogenă.

– adaugă brânza rasă, oul, chimenul măcinat, praful de copt, sarea și piperul.

– apoi înfășoară aluatul în folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

– preîncălzește cuptorul la 180°C.

– scoate aluatul din frigider și întinde-l cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, până când are grosimea dorită, de preferat aproximativ 5 mm.

– cu ajutorul unui cuțit sau al unei forme de decupare, taie săratelele în formele dorite, dreptunghiuri sau cercuri.

– pune apoi sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

– coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Înainte de a le servi, lasă-le să se răcească, scrie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191