Rețeta tradițională de plăcintă cu dovleac. Ce ingrediente să folosești ca să îți iasă ca la mama acasă 

Rețeta tradițională de plăcintă cu dovleac. Ce ingrediente să folosești ca să îți iasă ca la mama acasă 

Rețeta de plăcintă cu dovleac făcută în casă pe care o vei regăsi în rândurile de mai jos se prepară rapid și ai nevoie de numai câteva ingrediente. Ce să pui în ea dacă vrei să îți iasă ca la mama acasă.

Fostul șef al CJ Prahova Iulian Dumitrescu și restul inculpaților trimiși în judecată rămân sub control judiciar în dosarul de mare corupție

Suntem în acea perioadă a anului în care toată lumea gătește prăjituri cu dovleac, batoane cu dovleac, latte cu dovleac, pâine cu dovleac, tort cu dovleac, dar ce zici de o plăcintă cu dovleac ca la mama acasă?

Prefectul Emil Drăgănescu aduce administrația mai aproape de cetățeni: Audiențe directe cu șefii instituțiilor publice

Plină de savoare, această rețetă de plăcintă cu dovleac este senzațională. Are un gust incredibil, poate fi făcută în casă, iar servită cu afine îndulcite și frișcă e un deliciu.

Haos la Spitalul Județean din Ploiești! Secția de Chirurgie refuză să mai opereze pacienți! Scrisoare adresată managerului Nica

Ingrediente:

– 4 pahare făină

– 1 pahar de ulei

– un ou

– un vârf de cuțit de sare

– un pliculeț de zahăr vanilat

– jumatate de pliculeț de praf de copt (8 g)

– 2 linguri de oțet

– 1 pahar apă rece

Pentru umplutură:

– 2 kg de dovleac copt

1 linguriță de vanilie

1 vârf de linguriță de scorțișoară

– 150 – 250 g de zahăr sau îndulcitor

Mod de preparare:

– pune într-un pahar oul, 2 linguri de oțet și completează cu apa până cand paharul se umple. pune apoi într-un bol apa cu ou și oțet, adaugă sarea, vanilia, și amestecă bine cu un tel. Adaugă apoi și uleiul.

După aceea pune treptat făina și amestecă, nu o adăuga pe toată odată. Adaugă și praful de copt și amestecă. Adaugă făină treptat până când aluatul nu mai este moale. Lasă apoi aluatul să se odihnească pentru jumătate de oră, timp în care pregătești umplutura.

Amestecă pulpa de dovleac copt cu zahărul, vanilia și puțină scorțișoară până când vei obține o compoziție omogenă.

După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în două bucăți și presară puțină făină pe o foaie de copt. Intinde foaia direct pe hartia de copt. Punem apoi aluatul în tavă și toarnă umplutura deasupra. Nivelează și pune peste a doua foaie de aluat.

Pune apoi tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius la cuptorul electric pentru aproximativ 50-60 de minute. Când plăcinta e coaptă, pudreaz-o cu zahăr farin vanilat.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191