Român uimit de condițiile în care trăiesc nemții. Ce l-a dat pe spate, după ce și-a cumpărat o casă în Germania: „Asta este realitatea”

Român uimit de condițiile în care trăiesc nemții. Ce l-a dat pe spate, după ce și-a cumpărat o casă în Germania: „Asta este realitatea”

Un român, care și-a cumpărat o casă într-o zona rurală din Germania și locuiește într-o zonă unde sunt numai locuitori nemți, este uimit de condițiile în care trăiesc aceștia. Potrivit bărbatului, germanii au iarna în case temperaturi de maximum 15 grade Celsius.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Un român din Germania a povestit cum trăiesc nemții iarna. Conform lui, se pare că germanii au în case temperaturi de maximum 15 grade Celsius și dorm cu fesul în cap, o pijama foarte groasă și cu plapumă. 

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

„În 2018, mi-am cumpărat propria mea locuința la sat, lângă un orășel, la o distanță de 20 de kilometri. Eu locuiesc la sat, înconjurat numai de nemți și pe lângă și în satul vecin. Nu prea sunt pe aici străini. După un an de Germania cu propria mea locuință, mă întrebam cum am ajuns să cheltuiesc atât de multă păcură că să-mi încălzesc casa. Am centrală pe păcură, pe ulei cum zic ei. Într-o zi am intrat în vorbă cu un vecin, un bătrân pe la 80 de ani. L-am întrebat cum face cu încălzirea, pentru că locuința, casa mea este chiar mică având în vedere dimensiunea caselor lor. I-am zis că am consumat în jur de 4000-4500 de litri pe an pentru încălzire.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

El a făcut ochii cât cepele și a repetat «cât? 4000?». Mi-a zis că nu se poate, că nu e adevărat. Ba da domle, e adevărat, că de-asta te și întreb pe tine, voi cum faceți? Și pe vremea aia prețul la litrul pe păcură era 62-63 de cenți. Acum este euro, dar să revenim la oile noastre.

Omul mi-a zis că nu se poate să consum atât, că sigur am eu ceva stricat la centrală, curge pe undeva. Am insistat că nu, doar că n-aveam geamuri termopan și casa nu era prea bine izolată pentru că de abia ce o cumpărasem. Și din vorbă în vorbă, îmi spune neamțul că la el în camera, în dormitorul lui și al celor care locuiesc în casă sunt 14 grade Celsius iarnă. L-am întrebat cum poate să doarmă, că e rece. A zis că el își pune fesul în cap, o pijama foarte groasă și cu plapumă. Am rămas uimit, am zis că poate vorbește aiurea.

În altă zi mă întâlnesc cu un alt vecin, întru în vorbă, întreb de încălzire, de iarnă și tot la fel. Mi-a zis că are în casă 14 grade Celsius. Mi-am zis la fel, că sunt bătrânii ăștia nu știu ei. Că n-are cum. M-am mai întâlnit cu un vecin, am întrebat și tot la fel mi-a răspuns. Când să-mi cumpăr mășină am fost la un Autohaus, la un albanez cu care mă înțeleg bine.

L-am întrebat și pe el, i-am zis în glumă, el cât are în casă, tot 14-15 grade? A zis că da, că își cumpără pijamale groase, de lână și pături scumpe care să țină căldura. Am rămas șocat. Cum vorbiți voi de 14 grade, când nevasta-mea stă în casă cu 25 de grade?

Asta este realitatea din Germania. Oamenii sunt pe economie maximă. Acum eu nu zic că toată lumea e la fel. Poate în orașele mari unde deja nu mai găsești nemți o fi diferit, dar aici unde sunt doar germani conservatori, ei fac economie la orice, la căldură, la mâncare, la haine. Pe ei îi vezi într-o salopetă de-aia cu bretele albastre de dimineață până seară, ani de-a rândul. Nu am nimic cu ei, dar vreau să vă spun că ei sunt roboți față de noi”, a povestit românul, potrivit ș

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191