Români, mare atenție la aceste medicamente pentru răceală! Pot provoca un AVC

Români, mare atenție la aceste medicamente pentru răceală! Pot provoca un AVC

Răceala și gripa au devenit o problemă îngrijorător de o comună în această perioadă, iar veștile proaste pentru români continuă! Cei de la Agenția Europeană a Medicamentului au anunțat că unele medicamente pentru banala răceală conțin o substanță foarte periculoasă pentru organism! Pentru unele persoane, această substanță poate duce chiar la probleme cu vasele de sânge!

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că ar fi vorba despre pseudoefedrină. Cei de la Agenția Europeană a Medicamentului au confirmat faptul că ar exista o legătură între această substanță decongestionantă și posibile afecțiuni ale vaselor de sânge aflate în creierul nostru. Din această cauză, viața noastră poate fi pusă în pericol datorită prezenței acestei substanțe.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Din păcate, se pare că această substanță este foarte comună în medicamentele din țara noastră. Undeva în jur de 50 de tipuri de produse farmaceutice din România ar avea în compoziție pseudoefedrină, iar aceste produse se vând românilor fără rețetă. Comisia Europeană urmează să ia o decizie în legătură cu această substanță, iar hotărârea lor va deveni obligatorie în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Pseudoefedrina se poate administra pe cale orală, fie de una singură, ori alături de alte medicamente. Ea este utilizată pentru tratarea congestiei nazale, un simptom comun în mai multe afecțiuni. Din păcate, pentru unele persoane, se pare că această substanță poate provoca probleme cu vasele de sânge din creier.

„Nu trebuie să plecăm de la ideea că nu mai putem lua medicamente pentru răceală. Ideea este că luăm medicamente pe care no le considerăm ca fiind inofensive şi nu ne gândim că la un moment dat, pentru anumite persoane pot apărea probleme.

Concret, fiecare dintre noi ar trebui să îşi cunoască istoricul pentru a şti la ce am alergii, ce contraindicații am, ce medicamente pot lua în acelaşi timp”, a declarat, conform sursei citate, directorul medical al Institutul Matei Balş, Adrian Marinescu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191