Români prinși în mijlocul potopului în Skiathos. „Nu poți nici să ieși din hotel, atât de groaznic e”

Români prinși în mijlocul potopului în Skiathos. „Nu poți nici să ieși din hotel, atât de groaznic e”

Furtuna Daniel a lovit vestul și centrul Greciei cu o violență ieșită din comun. Mii de români aflați în concedii în Skiathos și Volos stau închiși în hoteluri pentru că autoritățile le interzic să iasă din clădri. Puhoaiele mătură străzile. Un bărbat a murit, mai multe persoane sunt date dispărute și un număr neprecizat de case sunt serios afectate de ploile torențiale. Românii transmit pe rețelele sociale situațiile în care se află.

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Cele mai afectate zone sunt orașul Volos, regiunea montană din apropiere de Pilion și insula Skiathos, unde autoritățile au decis să restricționeze traficul, iar oamenilor li s-a recomandat să rămână în case. Mii de turiști români sunt blocați în hoteluri și pensiuni după ce autoritățile au interzis ieșirea pe străzi până când furtuna se va opri.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

Grecia, între incendii și inundații devastatoare

Sute de persoane au apelat la serviciile de urgență, pentru a fi salvate din calea apelor. Vremea extremă marchează țara, la doar câteva zile după incendiile din Grecia, care au durat mai bine de două săptămâni și care au distrus suprafețe mari de păduri și terenuri agricole.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Mai multe zone turistice, aglomerate la această oră, arată înfricoșător, iar furtuna Daniel încă nu s-a oprit. Puhoaie impresionantă de apă murdare mătură străzile, iar zeci de mașini plutesc în derivă.

Români, prinși în mijlocul puhoaielor

Blocați în unitățile de cazare, românii își văd concediul distrus și transmit pe rețelele sociale situația de la fața locului. 

E groaznic, nu că plouă – e potop. În viața mea n-am văzut așa ceva, efectiv concediul ăsta a fost ruinat complet. Nu poți nici să ieși din hotel, atât de groaznic e. Mai devreme era apa pâna la genunchi”, scrie un român care spune că se află pe strada principală în Skiathos.

„Momentan, în zona Magnesia, Volos și Sporade este un mic uragan. Nici feriboturile nu se mișcă. Cu atât mai puțin bărcile spre Lalaria unde și pe vânt puțin mai slab, nu se aventurează nimeni”, scrie un român care sfătuiește un conațional care voia să se îndrepte spre insula Lalaria să rămână acasă.

„Este restricție de a ieși pe strada. Nu că bate vântul, ci tună, bubuie si ploua efectiv „cu galeata” si non stop de ieri. Alerte de vreme extrema si inundații pe insula”, atenționează un alt român aflat în concediu într-una din zonele afectate de furtuna Daniel.

„Noi suntem în zona Koukounaries, unde nu este electricitate de vreo 8 ore. Calea de acces la drumul principal era parțial inundată azi dimineață și spre seară, dar ok de parcus pe jos, însă drumul din zona Agustera Bar părea complet inundat, văzut de la distanță”, descrie situația un alt conațional.

20 de mașini luate de apă în câteva secunde

Un român care abia își începuse concediul de o zi în Platania a povestit că în hotelul unde este cazat cu familia apa este de un metru.

„Azi noapte a fost o rupere de nori, a plouat toată noaptea torențial. În momentul de față, apa în hotel este de un metru. Hotelul este situat pe malul apei și de dimineață și până acum am numărat cel puțin 20 de mașini care au ajuns în mare.

Suntem cu mașina, am mai întâlnit încă o familie de români. Ne-am mutat mașinile într-un loc cât de cât sigur. A început din nou să crească apa, deși scăzuse la un moment dat, acum hotelul este iar inundat. Suntem blocați, nu avem curent și nici apă curentă”, a povestit românul la Digi 24.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191