România, între țările europene cu cele mai multe decese în accidente feroviare

România, între țările europene cu cele mai multe decese în accidente feroviare

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare în Uniunea Europeană a scăzut, în perioada cuprinsă între 2010 şi 2021, cu 45% însă ţările din Europa de Est sunt în continuare pe primele locuri când vine vorba de numărul deceselor în accidente feroviare, raportate la un milion de locuitori, arată datele publicate joi de Eurostat.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

În timp ce media UE este de 1,5 decese în accidente feroviare la un milion de locuitori, şase state membre UE au avut în 2021 mai mult de trei decese la un milion de locuitori, în frunte cu Slovacia (5,7 decese la un milion de locuitori), Ungaria (4,9), Polonia (3,9) şi România (3,7), potrivit Agerpres.

SONDAJ Inscop/ Cu cine votează românii dacă mâine ar fi alegeri. PSD conduce detaşat

La polul opus, cele mai mici rate de decese în accidente feroviare au fost înregistrate în Irlanda (0,2 decese la un milion de locuitori), Spania (0,3), Grecia şi Ţările de Jos (ambele cu 0,6). În total, nouă state membre au înregistrat în 2021 mai puţin de un deces în accidente feroviare la un milion de locuitori (Slovenia, Italia, Estonia, Franţa, Danemarca, Ţările de Jos, Grecia, Spania şi Irlanda).

Mii de ploieşteni au umplut centrul oraşului, de Ziua Națională a României. Diseară va avea loc un spectacol de artificii GALERIE FOTO

Conform datelor Eurostat, un număr total de 683 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare în 2021, faţă de 1.245 de persoane în 2010 şi 687 în 2020. În România, 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare în 2021, în scădere faţă de 79 în 2020.

Datele Eurostat mai arată că cea mai răspândită cauză a deceselor în urma accidentelor feroviare o reprezintă persoanele care nu sunt autorizate să fie pe şinele de cale ferată, 441 de cazuri sau 65% din numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidentele feroviare, urmată de accidentele la trecerile la nivel cu calea ferată cu 234 decese sau 34% din total.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul României, unde 57 de persoane au decedat în accidente feroviare pentru că nu erau autorizate să fie pe şinele de cale ferată iar 13 au decedat în urma unor accidente la trecerile la nivel cu calea ferată.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191