România, lovită de furtuna Karlotta: a făcut prăpăd în Franța, Spania și Portugalia

România, lovită de furtuna Karlotta: a făcut prăpăd în Franța, Spania și Portugalia

Furtuna Karlotta a produs numeroase distrugeri în mai multe zone din Europa, iar acum se îndreaptă spre România. Meteorologii au anunțat deja ploi abundente și inundații, în timp ce, la munte, va ninge puternic, iar vântul va viscoli zăpada.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Meteorologii vorbesc despre precipitații care pot ajunge la 55 de litri pe metru pătrat și de intensificări ale vântului cu viteza de până la 60 de kilometri pe oră. Cei de la ANM spun că la peste 1.700 de metri altitudine va ninge. Stratul de zăpadă se va menține unul consistent pentru că temperaturile vor scădea tot mai mult, după ce ninsorile se vor opri. Astazi, valorile termice vor continua să scadă, însă în majoritatea zonelor pe parcursul zilei se vor menține peste mediile climatologice ale perioadei, maximele se vor încadra între 3 și 13 grade. În jumătatea de est a teritoriului, înnorările vor fi persistente, iar în celelalte zone, cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degaja treptat. Vor fi precipitații în general slabe -predominant ploi pe alocuri în sudul și în estul țării, mixte pe arii restrânse în centru și ninsori slabe la munte.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și sud-estice, în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Moldova și nord-estul Munteniei vor fi rafale și de 60…65 km/h.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

In Bucuresti, procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros, trecător – ziua vor fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade. ***

La munte, valorile termice vor continua să scadă față de intervalul anterior. În Carpații Orientali și în grupele estice ale Carpaților Meridionali, înnorările vor fi persistente ziua, când local va mai ninge slab, apoi va deveni variabil. În restul zonei, cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona înaltă.

 

Fortuna Karlotta

Un restaurant a fost distrus după ce valurile au aruncat o maşină direct în clădire clădire. În regiunea Bordeaux, mai multe drumuri au fost închise după ce un râu a ieşit din matcă. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini de vântul care a bătut chiar şi cu 118 kilometri pe oră.

 

 

 

Karlotta a trecut şi prin Pensinula Iberică. Regiunile Andaluzia, Galicia şi Ţara Bascilor au fost cele mai afectate. Au căzut 90 de litri de apă pe metrul pătrat, iar vântul a bătut cu 90 de kilometri pe oră. În doar câteva ore, centrul oraşului Sevilla a fost acoperit de ape, aşa că unii locuitori au ieşit din case cu plăcile de surf.

Scene similare au fost filmate şi în Portugalia, unde mai multe oraşe au fost inundate. Odată ajunsă în Marea Mediternă, furtuna s-a reîncărcat cu umiditate şi va aduce precipitaţii inclusiv în zona ţării noastre.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191