România, ocolită de turiștii străini. Motivul pentru care nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

România, ocolită de turiștii străini. Motivul pentru care nu vor să-și facă vacanța la noi în țară

România este ocolită de străini, cel puțin asta reiese din ultimele date statistice. Malta este cea mai atractivă țară din Europa pentru turiști, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria. România este la coada clasamentului între Polonia și Germania. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

România a rămas la coada clasamentului când vine vorba de turiști străini. Doar 20% din totalul nopților de cazare din țara noastră au fost rezervate de străini.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

– „În primul rând, nu este promovat turismul în țara noastră, în al doilea rând, nici nu cred că există, adică punctele turistice care ar putea fi promovate nu sunt promovate, sunt lăsate în paragină.”

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

– „Locurile frumoase nu sunt promovate la noi în România.”

Alex și Alice și-au făcut ultima vacanță în Bulgaria. Cei doi preferă sejururile peste hotare, pentru că, de cele mai multe ori, le găsesc la prețuri mai bune.

Alex: „Prețuri mai mici la calitate superioară, să zic așa. Cred că m-a ajuns undeva la de lei și comparativ cu România, cu vreo de lei mai puțin pentru aceleași servicii. Am stat șapte zile.”

Clasamentul arată însă că cei mai mulți români preferă să își facă vacanțele în țară în detrimentul stațiunilor de peste hotare.

Călin Ile – reprezentant hoteluri: „În ultima perioadă în industrie s-a investit destul de bine, da, sunt și produse vechi venite din timpul comunismului, care nu putem spune că sunt la un nivel calitativ adaptiv zilelor noastre, însă investiții sunt și vor fi, deci e clar că trebuie să avem și o strategie de atragere a turiștilor străini.”

– „De obicei merg la mare și munte la noi, pentru că mi se pare mai ieftin.”

– „În țară, mai mult în țară, mie îmi place la mine în țară, e cel mai bine. Eu consider că sunt aproape aceleași prețuri.”

Malta este cea mai vizitată țară din Europa, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria.

Roxana Ilinca – agenție de turism: „Și românii sunt din ce în ce mai interesați de aceste zone, pentru că Malta oferă investitorilor și mai ales străinilor care doresc să investească în această țară foarte multe facilități.”

În Europa, a crescut numărul nopților de cazare în primul trimestru al acestui an cu 7%.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191