România, zguduită de un nou cutremur puternic! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

România, zguduită de un nou cutremur puternic! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs, luni dimineață, în județul Gorj. Seismul a avut grade și a fost resimțit în mai multe orașe din zonă.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Cutremurul s-a produs la 19 km nord-vest de Târgu Jiu, 66 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 68 km sud de Hunedoara, 82 km sud de Deva, 94 km est de Reşiţa.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

„La ora 08:59:18 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml , la adâncimea de km”, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

În ce orașe s-a resimțit

Potrivit Digi24, locuitorii din zona au simțit acest seism, cu magnitudine semnificativă, foarte puternic: „S-a resimțit foarte tare acest cutremur care a avut loc în această dimineață la ora 08:26.

Cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului spun că a fost o magnitudine de 4,1. Acest cutremur a fost înregistrat după ce ultimul, de o magnitudine de 4,9, a fost înregistrat pe data de 21 martie în județul Gorj”, transmite sursa.

Când va fi un cutremur mare în România

Prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, a prezis că un cutremur de peste 7 grade pe Richter, asemănător celui din martie 1977, va avea loc în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur în jurul anului 2040, cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mărmureanu.

Cutremur azi și în Golful California

Un cutremur cu magnitudinea a lovit duminică golful California, iniformează Centrul de Seismologie Euro-Mediteranean, potrivit Reuters.

Biroul de apărare civilă din Mexic a confirmat că nu au existat rapoarte de pagube în zonele în care s-a resimţit cutremurul, dar a recomandat ambarcaţiunilor şi populaţiei de coastă din apropiere să ia măsuri de precauţie din cauza posibililor curenţi în porturi.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 10 kilometri.

Imediat după seism, sistemul american de avertizare pentru tsunami a precizat că nu există risc de tsunami pentru coasta de vest a SUA.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191