Românii care nu își îngrijesc apartamentele pot fi amendați cu 10.000 de lei. Ce trebuie să facă să nu fie sancționați

Românii care nu își îngrijesc apartamentele pot fi amendați cu 10.000 de lei. Ce trebuie să facă să nu fie sancționați

Locatarii de apartamente, fie că sunt chiriași sau proprietari, sunt obligați să se conformeze unor reguli specifice. Nerespectarea acestora poate duce la impunerea de amenzi considerabile, care pot atinge chiar și de lei.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Există mulți locatari de bloc în România care nu sunt conștienți de normele ce trebuie urmate, ceea ce îi poate face susceptibili la sancțiuni severe. Conform legii 196/2018, toți cei care intră într-un bloc, indiferent de motiv, sunt datori să respecte regulamentul acestuia, nu doar rezidenții.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

De ce poți fi amendat

Amenzi semnificative pot fi aplicate în blocuri Proprietarii care efectuează modificări ilegale în apartamente sau schimbă destinația acestora fără a urma procedurile legale, sau care nu colaborează cu Asociația de proprietari în vederea efectuării reparațiilor necesare, se pot confrunta cu amenzi mari.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De asemenea, sunt strict sancționați cei care refuză accesul pentru intervenții de urgență sau ignoră reparații ce afectează alți locatari.

Este esențial pentru locatarii de bloc să cunoască aceste reguli! Amenzile pot ajunge până la de lei.

Modificările neautorizate în locuințe pot atrage amenzi între și RON. Există cinci greșeli comune făcute de locatarii de bloc care pot duce la sancțiuni.

De exemplu, nedeclararea modificărilor suprafeței utile către Asociația de proprietari poate atrage o amendă între 200 și RON.

Cine nu își îngrijește apartamentul ia amendă

Totodată, blocarea accesului președintelui Asociației, membrilor comitetului executiv sau personalului calificat pentru efectuarea reparațiilor necesare poate rezulta în amenzi de la 500 la RON.

Aceeași sancțiune se aplică și în cazul punerii în pericol a structurii clădirii sau a funcționării instalațiilor, conform

În plus, proprietarii care neglijează întreținerea sau repararea propriului apartament, cauzând astfel prejudicii vecinilor, se pot alege cu amenzi între și RON.

„Toți proprietarii, chiriașii, persoanele care locuiesc, cele găzduite temporar sau în tranzit într-un condominiu sunt obligați să respecte regulamentul acestuia”, conform Monitorului Oficial.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191