Românii nu mai vor să muncească în Italia: „E cea mai săracă”. În ce țări preferă să emigreze: „Salariu mediu e de 2000 de euro”

Românii nu mai vor să muncească în Italia: „E cea mai săracă”. În ce țări preferă să emigreze: „Salariu mediu e de 2000 de euro”

Românii care au fost odată atrași de Italia pentru oportunitățile de muncă și un trai mai bun încep să-și îndrepte atenția către alte destinații, iar motivele sunt clare: salariile din Italia nu mai sunt satisfăcătoare. O tendință vizibilă în rândul comunității românești este renunțarea la Italia în favoarea țărilor din partea de Vest, cum ar fi Germania, Olanda, Anglia, Danemarca sau Suedia, unde salariile medii sunt semnificativ mai ridicate.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Italia, care a fost odată gazda a numeroși români în căutare de o viață mai bună, pare să-și piardă din atracție. Indiferent de domeniul în care românii au ales să lucreze în trecut, fie în construcții, Horeca sau alte sectoare, acum preferă să își caute șansa în alte țări. Această schimbare de direcție este alimentată de dorința de a avea un venit mai consistent și de a asigura un trai mai bun pentru ei și familiile lor.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Stagnarea salariilor și creșterea prețurilor în Italia

Oamenii care au trăit și muncit în Italia încep să simtă efectele negative ale stagnării salariilor. Unul dintre participanții la o discuție pe Facebook despre situația din Italia a subliniat: „În Italia de 30 de ani nu s-au mărit salariile! Până și italienii pleacă în alte țări”. Aceasta indică faptul că chiar și localnicii resimt presiunea economică și aleg să caute oportunități mai bune în afara țării.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Pe lângă stagnarea salariilor, prețurile în Italia au crescut, ceea ce a dus la o scădere a calității vieții pentru mulți români. Unii au muncit ani de zile în Italia, contribuind la economia țării, dar se simt acum dezamăgiți de faptul că nu pot să economisească și că traiul de zi cu zi este tot mai dificil.

Oportunități în țările vestice

Decizia de a părăsi o țară în care ai investit ani de muncă și viață nu este ușoară, dar mulți români consideră că este necesară pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor. Elena Popescu, o româncă de 34 de ani care recent a început să lucreze în Germania, explică: „Este o decizie dificilă să părăsești o țară în care ai locuit și ai muncit ani de zile, dar când vine vorba de asigurarea unui viitor mai bun pentru familia ta, mulți aleg să plece”.

Este evident că românii caută acolo unde pot obține un salariu mai mare și unde condițiile de trai sunt mai bune. Această migrație a forței de muncă românești către țările vestice reflectă o schimbare semnificativă în preferințele și prioritățile comunității românești, care acum caută oportunități mai promițătoare în afara Italiei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191