Românul care a furat un ATM de Bitcoin din Sectorul 1, prins în aeroport la revenirea în țară

Românul care a furat un ATM de Bitcoin din Sectorul 1, prins în aeroport la revenirea în țară

Doi borbați au furat în luna ianuarie un ATM de Bitcoin din București. Unul dintre ei a fost prins la scurt timp, însă al doilea a reușit să părăsească țara. Nu pentru mult timp, pentru că a luat decizia de a se întoarce în țară, fiind „ridicat” din aeroport de polițiști în cursul zilei de luni, 26 februarie.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Luni, 26 februarie 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, acesta fiind cercetat într-un dosar penal de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

La data de 19 ianuarie 2024, poliţiști din cadrul Secţiei 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03.30, din incinta unui restaurant, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani.

Au închiriat mașină din Italia pentru a tranporta bancomatul

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în urma unei înțelegeri prealabile, cei doi bănuiți ar fi închiriat un autoturism din străinătate, apoi ar fi achiziționat instrumente specifice spargerii și transportului bancomatului. Ulterior, ar fi supravegheat locația vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluției infracționale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora.

SURSE: Cei doi sunt Ionuț Ardeleanu (depistat pe 24 ianuarie) și Andrei Eduard Metea, depistat pe 26 februarie. Cei doi au închiriat din Italia un autoturism și au venit cu el în România pentru a-l folosi la transportul bancomatului. ATM-ul Bitcoin era amplasat în încinta „The Dubliner Irish Pub” pe șoseaua Nicolae Titulescu nr. 18.

La data de 24 ianuarie 2024, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească țara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

 

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

Prins la revenirea în țară

Cu privire la celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Astfel, au fost demarate activități specifice în vederea depistării acestuia.

 

Întrucât existau date și indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenționează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei, urmând a fi efectuate activităţi procedurale în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191