
INGREDIENTE
Ingrediente Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:
aluat:
500 g faina alba
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
50 g zahar
1/2 lingurita sare
50 g unt topit
200 ml lapte cald
1 ou
umplutura:
50 g unt moale
100 g zahar brun
2 lingurite scortisoara macinata
2 linguri gem de caise (pentru uns)
Portii: 20 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:
Cum se prepara aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul si sarea.
Dizolva drojdia in laptele cald, apoi toarn-o peste ingredientele uscate.
Adauga untul topit si oul batut, framantand pana obtii un aluat elastic (10-15 minute).
Acopera bolul si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara.
Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.
Unge foaia cu untul moale si presara uniform zaharul cu scortisoara.
Ruleaza strans aluatul pe lungime si taie-l in felii de aproximativ 3 cm grosime.
Asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Acopera si mai lasa-le la dospit 30 de minute.
Coace rulourile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute, pana devin aurii.
Incalzeste gemul de caise si unge rulourile imediat ce le scoti din cuptor pentru un aspect lucios.
Optional, poti pune si glazura de zahar.
sursa: www.bucataras.ro