Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase

INGREDIENTE
Ingrediente Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:
aluat:
500 g faina alba
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
50 g zahar
1/2 lingurita sare
50 g unt topit
200 ml lapte cald
1 ou
umplutura:
50 g unt moale
100 g zahar brun
2 lingurite scortisoara macinata
2 linguri gem de caise (pentru uns)

Nicușor Dan, după mesajul rece primit de la Ambasada SUA, fără felicitări: ”Sunt încrezător că România se va bucura de o relație remarcabilă cu administrația Trump / Dumnezeu să binecuvânteze prietenia durabilă dintre America și România”

Portii: 20 Timp de preparare: sub 90 minute

BREAKING George Simion anunță că va cere CCR anularea alegerilor / Liderul AUR acuză guvernele R.Moldova și Franței de implicare în alegerile din România și cere audierea fondatorului Telegram

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:
Cum se prepara aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara – Dulci si gustoase:

Consiliul Județean a premiat echipa de robotică Ro2D2 a Colegiului „Mihai Viteazul”. Virgil Nanu: „Suntem alături de voi! Prahova are viitor”

Intr-un bol, amesteca faina, zaharul si sarea.

Dizolva drojdia in laptele cald, apoi toarn-o peste ingredientele uscate.

Adauga untul topit si oul batut, framantand pana obtii un aluat elastic (10-15 minute).

Acopera bolul si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Amesteca zaharul brun cu scortisoara.

Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Unge foaia cu untul moale si presara uniform zaharul cu scortisoara.

Ruleaza strans aluatul pe lungime si taie-l in felii de aproximativ 3 cm grosime.

Asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Acopera si mai lasa-le la dospit 30 de minute.

Coace rulourile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute, pana devin aurii.

Incalzeste gemul de caise si unge rulourile imediat ce le scoti din cuptor pentru un aspect lucios.

Optional, poti pune si glazura de zahar.

 

 

 

 

sursa: www.bucataras.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0734.908.468