Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România. Portul Reni de pe Dunăre a fost atacat cu drone

Rușii au bombardat Ucraina la granița cu România. Portul Reni de pe Dunăre a fost atacat cu drone

Explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale. 

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina de teritoriul României. Vorbim de o distanță de aproximativ 200 de metri, practic, peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni – este un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproximativ 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Din imaginile care au fost publicate de la momentul impactului, aproximativ ora 04:00 dimineața și până în prezent, de mai mulți martori, vorbitori de limbă română, vorbim despre marinari români, moldoveni care erau pe partea românească a fluviului,  se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Se aud de asemenea zgomote puternice în urma impactului. Multe mărturii au fost publicate pe rețelele sociale de toate aceste persoane și se vede un impact destul de serios. Informațiile arată că o barjă ar fi fost avariată și infrastructura din portul ucrainean Reni ar fi suferit avarii serioase. De menționat că și autoritățile navale de la noi se interesează dacă în urma atacului de noaptea trecută au existat și avarii la barje românești, la ambarcațiuni românești sau dacă marinari români au avut de suferit de pe urma acestui impact.

Potrivit martorilor, ar fi fost mai multe drone care ar fi atacat succesiv regiunea Portului Reni, sunt diverse relatări legate de cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară.

În urmă cu o săptămână, acordul pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră a expirat, iar Rusia a anunțat că nu intenționează să îl mai prelungească, drept urmare, în încercarea de a evita un blocaj autoritățile ucrainene cu siguranță se reorientează către sporirea exportului pe calea Dunării către Portul Constanța șamd. Așadar, putem interpreta această lovitură către porturile ucrainene de la Dunăre Reni și Ismail drept o lovitură strategică a armatei ruse către infrastructura vitală pentru Ucraina, pentru a îngreuna și mai mult situația Kievului prin instituirea unui blocaj, unei imposibilități de a continua transportul cerealelor de export către clienții Ucrainei. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191