S-a născut primul copil cu trei părinți genetici: un tată, o mamă și o a doua femeie

S-a născut primul copil cu trei părinți genetici: un tată, o mamă și o a doua femeie

Primul bebeluș cu ADN de la trei persoane s-a născut după ce medicii au efectuat o procedură inovatoare de fertilizare in vitro.Procedura, care are drept scop să prevină moștenirea, de către copii a unor boli incurabile, a fost aplicată în Marea Britanie, relatează presa internațională.

Casa primarului Alin Moldoveanu: 10 camere, 2.850 mp, construită din pensia de 1000 lei a mamei

În cazul acestui nou-născut, majoritatea ADN-ului copilului provine de la mamă și tată, iar aproximativ 0,1% provine de la o a treia persoană, o femeie.

Fapte penale: Primarul din Păuleşti, Sandu Tudor, comite trafic de influență şi instigare la abuz în serviciu

Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie (HFEA) din Marea Britanie nu a făcut publice alte detalii.

BREAKING/ Prefectul Emil Drăgănescu blochează proiectul lui Tudone de „mituire” a primarilor PNL: „Vom ataca în instanță această ilegalitate!”

Noua de fertilizare in vitro este cunoscută sub numele de tratament de donare mitocondrială (MDT) și a fost concepută pentru a preveni nașterea copiilor cu boli genetice devastatoare.

Acestea tulburări moștenite apar atunci când mitocondriile nu reușesc să-și îndeplinească funcția de a produce energie vitală pentru celulele din organism.

Bolile mitocondriale au adesea deznodământ fatal pentru copil. Între simptomele lor se numără problemele de creștere, un tonus muscular scăzut, slăbiciune, spasme şi o deteriorare lentă a stării de sănătate.

În cazul copilului cu ADN de la trei persoane, bagajul genetic de la cea de-a doua femeie afectează doar mitocondriile şi nu alte trăsături esențiale ale copilului, precum aspectul, susțin specialiștii.

Marea Britanie, prima țară din lume care a autorizat substituția mitocondrială
„Tratamentul de donare mitocondrială oferă familiilor cu o boală mitocondrială severă moștenită șansa de a avea un copil sănătos”, a declarat Peter Thompson, directorul executiv al HFEA.Potrivit acestuia, toate solicitările de tratament sunt evaluate individual pe baza criteriilor prevăzute de lege şi numai după o opinie de la experți independenți.

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a autorizat oficial Terapia de substituție mitocondrială (MRT), după ce Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie a dat undă verde procedurii în anul 2017.

În 2018, HFEA a acordat medicilor de la Centrul de Fertilitate din Newcastle permisiunea de a implementa acest tratament în cazul a două femei.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191