
INGREDIENTE
1 salau
1-2 zucchini tineri
1 vanata
2 ardei grasi
200 gr rosii pasate
2 foi de dain
busuioc
1 lamaie
sare
piper negru macinat
3 catei de usturoi
patrunjel verde pentru decor
1 lingura ulei
150 ml apa
Portii: 4 Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume in sos de rosii copt la Crock Pot:
Descojim vanata si o taiem cubulete. Presaram putina sare si o lasam intr-o sita la scurs.
Descojim zucchini si ii taiem rondele. Ardeiul gras il taiem fasii. Jumatate de lamaie o taiem felii, iar jumatatea ramasa o stoarcem. Pestele curatat il crestam din loc in loc oblic, il presaram cu sare si piper atat in interior cat si in exterior si infigem feliile de lamaie taiate in jumatati in crestaturile facute.Il stropim cu zeama de lamaie.
Pornim aparatul Crock Pot pe functia de coacere la 200 grade pentru o ora. Cand aparatul e pregatit punem legumele in vas, foile de dafin,usturoiul feliat, sare si piper, busuiocul uscat, rosiile, apa, apoi deasupra asezam pestele. Stropim deasupra cu ulei. Acoperim vasul si lasam sa treaca timpul Ornam cu patrunjel verde.
sursa: www.bucataras.ro