Schimbare radicală: Statul român va fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii (proiect)

Schimbare radicală: Statul român va fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii (proiect)

Statul să fie pe picior de egalitate cu contribuabilii. Atunci când statul întârzie anumite plăți să plătească și el penalități așa cum și statului percepe contribuabililor penalități când din diferite motive întârzie dările sau alte plăți către stat.

Activitatea Lukoil Ploiesti, in pericol, din cauza embargoului UE asupra titeiului rusesc?

Statul român va fi obligat să plătească penalități tuturor românilor față de care are datorii. Este vorba, de exemplu, de bani încasați de ANAF din impozitul pe venit, care după regularizare se dovedește că au fost prea mulți.

Aviz amatorilor! O consilieră USR a construit ilegal un bloc între case. Verdict final al instanței

În acest moment, Fiscul poate decide să îi țină în cont și să compenseze plați viitoare sau de multe ori se întârzie restituirea sumelor încasate în plus.

In atentia ITM Prahova! Angajatii fabricii Christof Industries, din Brazi, se afla intr-o situatie disperata. Trimisi la munca in strainatate, dar neplatiti!

Un proiect de lege depus de deputatul Partidului Umanist Social Liberal, Steluța Cătăniciu, care urmează să fie dezbatut în Parlament, va elimina această formă de abuz.

Prin această lege “cetățeanul este pus pe picior de egalitate cu statul, respectiv contribuabilul este pus pe picior de egalitate cu organul fiscal. În acest moment există un dezechilibru major în codul de procedură fiscală. Practic, este un proiect care încearcă să dea eficiență acestui principiu fundamental al egalității în fața legii” a spus deputul umanist Steluța Cătăniciu într-o emisiune la Antena 3 CNN.