Schimbări cu privire la voucherele de vacanţă, în 2024. Cine mai beneficiază de ele

Schimbări cu privire la voucherele de vacanţă, în 2024. Cine mai beneficiază de ele

Din 2024, nu toți angajații o să mai primească tichete de vacanță. Cei care lucrează la stat și au un salariu net mai mare de de lei, pe lună, nu se vor mai putea bucura de ajutorul primit din partea statului român. Iată când se oferă voucherele și care este valabilitatea lor.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Care angajați vor primi vouchere de vacanță

Începând cu 2024, potrivit legii 296/2023, vor primi tichete de vacanţă doar angajații de la stat ale căror salarii nete nu sunt mai mari de de lei/lunar, scrie Antena3  Această măsură va fi menținută cel puțin până în 2026. Pentru angajații din sectorul privat, alegerea de a oferi sau nu vouchere de vacanță ca beneficiu extrasalarial rămâne la latitudinea angajatorului.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Când se oferă tichetele

Nu există o perioadă fixă când sunt oferite aceste tichete. Unii angajatori aleg să le ofere în perioada verii, mai ales în lunile iulie și august, când majoritatea angajaţilor şi-au planificat concediile. De asemenea, voucherele de vacanţă mai pot fi oferite în apropierea sărbătorilor de iarnă sau cu ocazia unor evenimente importante la nivel de companie.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Ce sumă de bani poți să primești 

Voucherele de vacanţă pentru bugetari au o valoare fixă de de lei pe an. Aceasta este suma pe care o vei primi în cazul în care lucrezi în regim full-time. Dacă ai un contract de muncă part-time sau lucrezi la oră, suma primită va fi calculată în funcție de numărul de ore lucrate, raportat la valoarea maximă a voucherelor de vacanţă stabilită pentru programul normal de lucru.

Care este valabilitatea tichetelor 

 Tichetele de vacanță sunt emise pe numele tău și nu pot fi transferate altcuiva. Ele sunt create special pentru tine, pentru a te bucura de toate beneficiile lor. De aceea nu sunt transmisibile, se folosesc doar pe baza actului de identitate şi nu pot fi vândute. Totodată, trebuie să iei în calcul faptul că voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în cadrul unităţilor HoReCa din România.

Este bine de ştiut faptul că tichetele de vacanţă au o valabilitate de un an de la momentul în care le-ai primit. Așadar, după 12 luni voucherele expiră și nu mai pot fi folosite.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191