Schimbări importante la polițele RCA. Vor fi reduse pentru anumiți șoferi

Schimbări importante la polițele RCA. Vor fi reduse pentru anumiți șoferi

Schimbări semnificative se profilează în domeniul asigurărilor RCA, o veste care aduce speranță pentru unii șoferi, mai ales pentru cei implicați în transporturile de mărfuri și agricultură. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus recent o serie de modificări menite să aducă beneficii atât asiguraților, cât și industriei transporturilor.

Mircea Cosma, sfat pentru politicienii prahoveni: „Dacă nu aveți aceste răspunsuri, nu mai candidați prin acest județ!”

Reducerea tarifelor RCA pentru anumite categorii de vehicule

ASF a luat inițiativa de a propune reducerea tarifelor RCA pentru vehiculele de transport de mărfuri și cele agricole. Această propunere vine ca răspuns la protestele din industria transporturilor și este menită să echilibreze costurile pentru aceste categorii de autovehicule.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Bonus-Malus pentru asigurați

Președintele ASF, Alexandru Petrescu, a menționat că se lucrează la un sistem bonus-malus mai flexibil, adaptat circumstanțelor specifice, precum și la posibilitatea de a întrerupe asigurarea RCA în cazul activităților sezoniere. Aceste măsuri ar putea aduce o reducere generală a tarifelor RCA, oferind mai multe opțiuni pentru asigurați.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Inovații propuse de ASF

Monitorizarea electronică: ASF propune monitorizarea electronică a valabilității RCA prin camerele de supraveghere în trafic, o măsură care ar putea contribui la prevenirea unor situații neplăcute legate de asigurarea auto.

Asigurare sezonieră: Se analizează posibilitatea introducerii unei asigurări sezoniere, permițând transportatorilor să suspende temporar contractul RCA în perioadele inactive.

Franșiză plătibilă: Propunerea de a introduce o franșiză plătibilă doar în caz de daună ar putea duce la o reducere a valorii primei de asigurare pentru șoferi.

Direcția către responsabilizare și transparență

Certificat de daunalitate: ASF propune implementarea unui certificat de daunalitate, asemănător cu procesul bancar, oferind angajatorilor acces la istoricul de incidente auto ale unui șofer, cu consimțământul acestuia și respectarea normelor GDPR.

Reducerea primei pentru șoferii cu comportament exemplar: Doar pentru șoferii cu conduită bună în trafic, dovedită prin dispozitivele telematice, ASF propune reducerea primei de asigurare, încurajând un comportament sigur și responsabil în trafic.

Aceste propuneri sunt în faza de inițiativă parlamentară și așteaptă aprobarea pentru a avea un impact efectiv. Cu toate acestea, aceste schimbări indică o direcție pozitivă pentru asigurații auto și pentru industria transporturilor, sugerând o atenție sporită acordată nevoilor specifice ale șoferilor și o dorință de a asigura o mai mare transparență și justiție în domeniul asigurărilor auto.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191