Se anunță Vortex polar în România, în această iarnă! Când începe să ningă. Prognoza meteo

Se anunță Vortex polar în România, în această iarnă! Când începe să ningă. Prognoza meteo

Cu venirea sezonului rece, România se pregătește să facă față unei schimbări semnificative a vremii. Meteorologii anunță că în această iarnă se apropie un Vortex polar, care va aduce cu el temperaturi mai scăzute și condiții propice pentru precipitații în formă de zăpadă.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

În perioada următoare, românii se vor confrunta cu schimbări bruște de vreme, marcate de intervale cu vânt puternic, ploi și averse în mai multe regiuni ale țării.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Vortex polar în România

Temperaturile vor varia până la 25 de grade Celsius în unele zone. Cu toate acestea, mulți se întreabă când vor cădea primele fulgi de zăpadă.

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Potrivit meteorologilor, după răcirea din mijlocul acestei săptămâni, o masă de aer cald de origine tropicală va aduce ploi și averse în majoritatea regiunilor, cu cantități de apă ce pot atinge local 20-30 de litri pe metru pătrat, iar în zonele de munte chiar mai mult. Nu sunt excluse nici câteva tunete și fulgere, în special în ziua de sâmbătă.

În vestul și nordul țării, vor fi posibile câteva ploi și în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est, vremea va rămâne caldă și destul de însorită, cu temperaturi maxime cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius.

Când va ninge la noi în țară

Deși temperaturile vor începe să scadă de la mijlocul săptămânii, în unele regiuni se va menține un nivel relativ ridicat pentru luna noiembrie. Se estimează că ploile ar putea reveni spre sfârșitul săptămânii, mai ales în nord și vest.

Despre venirea iernii, meteorologul Simona Căpșună precizează că prima zăpadă ar putea să nu apară în România decât după luna decembrie, datorită activității ciclonice din Atlantic, care aduce un curent jet puternic și exclude orice tentativă de instaurare a unui climat iernatic în zonele joase ale țării.

Cu toate acestea, după mijlocul lunii, circulația atmosferică pare să cunoască unele schimbări, iar România ar putea să se afle în partea „caldă” a continentului. Rămâne de văzut ce vor mai anunța meteorologii.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191