Se fac cunoscute secretele Revoluției din 1989! Cum ar fi fost răsturnat Ceaușescu: „Aveau o bandă cu sunete de joasă frecvență care…”

Se fac cunoscute secretele Revoluției din 1989! Cum ar fi fost răsturnat Ceaușescu: „Aveau o bandă cu sunete de joasă frecvență care…”

Cătălin Ranco Pițu, fost șef al Secției Parchetelor Militare, pensionat la finalul lunii martie, a făcut noi dezvăluiri despre căderea lui Nicolae Ceaușescu. A explicat ce s-a întâmplat, de fapt, în Piața Revoluției.

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Detalii neștiute despre căderea lui Ceaușescu

Generalul Cătălin Ranco Pițu, fost procuror-șef la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a vorbit, în emisiunea de la Antena 3 CNN, despre detaliile neștiute despre Revoluția din 1989 și căderea lui Nicolae Ceaușescu. Acesta a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției, compus din de volume.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Generalul spune că militarii MApN dețineau benzi cu sunete de joasă frecvență, care provocau senzație de rău în stomac, pe care au derulat-o în Piața Revoluției, pentru a provoca panică în rândul mulțimii, în timpul discursului celebru de la balcon al lui Nicolae Ceaușescu. Acesta spune că cele două benzi magnetice au fost distruse prin ardere, în seara zilei de 21 decembrie, pentru cazul în care Nicolae Ceaușescu ar fi rămas, totuși, la putere.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

„Șuieratul a fost generat de o bandă magnetică pentru a induce panica””

„Am fost la modul cel mai serios interesat de ceea ce s-a întâmplat cu ocazia acestui meeting și mai precis ce anume a dus la destabilizare a mitingului, așa cum toată lumea știe că s-a întâmplat. 

Din aproape în aproape, analizând probele avute la dosar, niște probe complexe și complete, am ajuns să-i audiez ca martori pe acei militari de la o unitate specială a MApN, o unitate de propagandă specială la inamic, s-ar putea spune, în termeni academici, război psihologic – aveam o astfel de unitate la nivelul lui 89 – iar acești militari mi-au spus că acel sunet, acel șuierat care se aude, fost generat de o bandă magnetică imprimată cu sunete de joasă frecvență, sunete care au fost concepute cu scopul de a destabiliza, de a induce panică.

Am discutat cu zeci de martori, persoane cât se poate de credibile, oameni maturi la nivelul lui decembrie 89 și cu toții mi-au spus că acea senzație profundă de panică, o durere la nivelul stomacului, s-a resimțit în momentul în care prin difuzoarele din Piața Palatului a fost pusă acea bandă magnetică”, a declarat generalul pentru Antena3

„Scopul a fost de a destabiliza mitingul popular”

„Am discutat chiar cu militarii care mi-au spus că au introdus banda magnetică. Radiodifuziunea Română a asigurat sonorizarea în piață, însă de fiecare dată când Nicolae Ceaușescu vorbea în public, acea rețea radio-difuziune era dublată de rețeaua unității speciale a MApN, pentru ca în caz de nevoie să intervină și să îl protejeze pe Nicolae Ceaușescu în caz de evenimente neplăcute pentru acesta. 

Ei bine, la 21 de decembrie au intervenit într-adevăr, dar nu cum și-ar fi dorit Nicolae Ceaușescu, ci cu scopul de a destabiliza mitingul popular, miting popular care a fost agreat de Nicolae Ceaușescu. Acesta total nerealist, spera ca prin discursul pe care îl va purta în fața multimii să întoarcă opinia publică, care deja se manifesta împotriva regimului”, a punctat generalul.

„Întrebându-l pe militarul inginer care știa exact ce conține acea bandă, mi-a spus că pentru a fi concepută o astfel de bandă se foloseau diverse sunete printre care șuierat de mecanizate, de tancuri, de blindate, explozii de grenade, dar și o anumită combinație de sunete de joasă frecventă. Este bine cunoscut faptul că oamenii reacționează foarte interesant atunci când sunt supuși unor sumete de joasă frecvență, deja nu mai este un secret. La nivelul lui 1989 societatea nu știa despre astfel de procedee, dar astăzi ele sunt cunoscute și asta s-a întâmplat în decembrie 89. 

Caseta a fost importată, asta au spus militarii, n-au fost de acord să declare cine a dat ordinul, dar este evident că un astfel de ordin a venit de la un eșalon superior al MApN, pentru că pe cont propriu nu puteau să își asume o astfel de de acțiune”, explica Generalul Cătălin Ranco Pițu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191