Secretele celor mai frumoase femei din istorie. Ce trucuri bizare foloseau pentru a-și păstra frumusețea

Secretele celor mai frumoase femei din istorie. Ce trucuri bizare foloseau pentru a-și păstra frumusețea

Dorința de a arăta cât mai bine nu este deloc un fenomen nou. Chiar și cu secole în urmă, se pare că cele mai frumoase femei din istorie apelau la nenumărate trucuri pentru a-și păstra frumusețea intactă! Cât de eficiente erau, cu adevărat, aceste metode, este greu de spus! Dar, ele au fost consemnate în istorie, iar astăzi multă lume este uimită să afle ce trucuri de frumusețe foloseau aceste personalități.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Poate că astăzi, aceste trucuri ni se pot părea absolut bizare și nu ne putem imagina cum ne-ar putea fi de folos. Dar, cu secole în urmă, ele erau tratate foarte serios, iar potrivit celor de la , chiar erau ținute secret!

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De exemplu, în secolul XIX, se spunea că cea mai frumoasă femeie din lume era Împărăteasa Austriei, Elisabeta de Wittelsbach. Poate că mulți dintre noi o vor reunoaște mai mult după porecla ei, „Sissi”. Elisabeta avea pielea albă, fină, cât și un păr lung, des, de culoarea castanei.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Iar pentru a-și menține frumusețea, împărăteasa avea un ritual zilnic care azi poate părea bizar: făcea baie cu ulei de măsline călduț! De asemenea, se pare că își masa fața cu fructe proaspete, zdrobite, mai ales căpșuni. Pe lângă aceste metode, se pare că Elisabeta dormea cu o mască specială, din bucăți de carne de vițel tăiate fin și lăsate în sânge.

Trucurile celor mai frumoase femei din istorie

O altă personalitate marcantă, Maria Antoaneta era considerată un adevărat simbol al frumuseții, în secolul XVIII. Ei bine, se pare că regina Franței avea un truc special pentru a-și păstra frumusețea, truc pe care îl ținea secret!

Mai precis, Maria Antoaneta dormea cu o mască specială, făcută din coniac, ouă crude, lapte și suc de lămâie. Dimineața, se spăla pe față cu „apă de porumbei”, un amestec care avea la bază un tip de tocăniță de porumbei.

Lipitori și oțet, trucurile de frumusețe ale Renașterii

O altă femeie care a devenit un simbol al frumuseții a fost Simonetta Vespucci. Născută într-o familie nobiliară din Italia, în 1453, ea a devenit cunoscută drept una dintre cele mai frumoase femei ale Renașterii. Ei bine, se pare că Simonetta era atât de frumoasă, încât femeile din Italia apelau la trucuri bizare chiar și pentru acea vreme, pentru a arăta ca ea.

Mai precis, pentru a avea pielea la fel de albă și fină a Simonetta, femeiele epoii își puneau lipitori pe urechi, pentru ca acestea să le scadă nivelul de sânge de la nivelul feței. De asemenea, se mai foloseau măști de față din pesmet, oțet și ouă crude, pentru a avea un ten mai fin.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191