Secretele lui Leonardo Da Vinci ar fi fost descifrate. De ce nu are Mona Lisa gene și sprâncene

Secretele lui Leonardo Da Vinci ar fi fost descifrate. De ce nu are Mona Lisa gene și sprâncene

Fără nicio urmă de îndoială, Mona Lisa, sau Gioconda, este una dintre cele mai cunoscute picturi din istoria lumii. Opera de artă a lui Leonardo Da Vinci a stârnit în timp foarte multe controverse.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Una dintre ele este legată de faptul că femeia pe care a folosit-o Leonardo Da Vinci este pictată fără gene și sprâncene. Motivul care a stat la baza acestei decizii a marelui artist rămâne, totuși, o necunoscută.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

Mona Lisa, lucrarea lui Leonardo da Vinci de doar 77 X 33 cm, a fost pictată pe lemn de plop între anii 1503 și 1506 și valorează sute de milioane de dolari, mai exact 860 de milioane de dolari. Prețul operei de arta a crescut treptat în timp.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Cei mai mulți dintre istorici cred că Mona Lisa (cunoscută și sub numele de Gioconda) ar fi Lisa Gheraldini, soția lui Francesco del Giocondo, un comerciant din Florența, dar au mai existat și alte variante de care o identificau pe femeia din pictură.

Una dintre legende spune că, la origini, Mona Lisa a avut gene și sprâncene care au fost şterse de-a lungul timpului din cauza restaurărilor.

O altă teorie spune că șefii bisericii de atunci au dorit ca Mona Lisa să rămână fără sprâncene pentru că Gioconda era considerată prea… „sexy”. Leondaro le-ar fi pictat, însă preoţii i-au cerut să le acopere.

O altă teorie, care sună cu adevărat scandalos, spune că Mona Lisa ar fi, de fapt, un autoportret al autorului, adică Leonardo Da Vinci. 

Leonardo da Vinci a murit în 1519 și este înmormântat într-un castel francez. Deși în anul 2010 s-a încercat exhumarea lui Da Vinci pentru a confirma teoria, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. 

Alţi cercetători, de această dată canadieni, au descoperit că zâmbetul Giocondei ascunde faptul că modelul lui da Vinci tocmai dăduse naştere celui de-al doilea copil.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191