Secretul care face ca varza murată să iasă mai gustoasă. Toate gospodinele trebuie să afle această rețetă simplă

Secretul care face ca varza murată să iasă mai gustoasă. Toate gospodinele trebuie să afle această rețetă simplă

Varza murată se numără printre cele mai populare și apreciate murături, în sezonul rece. Deși există mai multe rețete după care o poți prepara, doar una singură nu va da greș. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu trebuie să îți bați capul prea mult. Iată rețeta inedită. 

Cele 5 greşeli din campania lui Geoană

Rețeta pentru cea mai bună varză murată

Pentru a prepara cea mai delicioasă varză murată, trebuie să iei în calcul câteva aspecte importante. Unul dintre acestea este vasul în care puneți varza la murat. Ei bine, dacă acesta nu este potrivit, riscați să aruncați totul la gunoi. Un alt aspect important este legat de sarea pe care o folosim pentru a mura varza. Esențial ar fi să alegem sarea grunjoasă și să adăugam aproximativ 1,5 kg la un butoi de varză. De asemenea, avem nevoie și de 20 de crengi de mărar uscat, dar și de 10 rădăcini de hrean pentru a evita ca varza să se înmoaie.

Roberta Anastase dată jos de la conducerea PNL Ploieşti. Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova: „A avut rezultate foarte slabe la alegerile locale”

Secretele care fac varza murată să iasă delicioasă

Pentru un gust special, gospodinele trebuie să știe că în butoiul în care murăm varza, indicat ar fi să punem 10 legături de cimbru uscat, un pahar de piper boabe, aproximativ 4 pumni de boabe de porumb și chiar dacă sună ciudat, 3-4 gutui galbene.

PSD Prahova a început campania de strângere a semnăturilor pentru Marcel Ciolacu

Un alt secret pe care puține gospodine îl cunosc, este că legumele trebuie să stea afară două săptămâni, înainte să le punem în butoi, la murat. De asemenea, cele care se pregătesc să pună varză la murat pentru sezonul rece, trebuie să știe că pe fundul vasului se pun următoarele: un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui.

Important de menționat este și faptul că pe fiecare varză se presară sare grunjoasă, iar când umplem butoiul, se mai adaugă câteva crenguțe de mărar și, din nou, un strat de sare. La final se toarnă apa, se închide capacul bine și se acoperă totul cu ceva care să preseze capacul, precum o bucată de gresie. Peste butoi se pune un prosop curat și se lasă 24 de ore. Nu uitați că varza trebuie vânturată, pentru a avea un gust unic și delicios.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191