Secretul celei mai bune salate de icre. Ce trebuie să faci ca să nu se taie

Secretul celei mai bune salate de icre. Ce trebuie să faci ca să nu se taie

Salata de icre este un aperitiv apreciat de români și, deși există multe variante disponibile în magazine, nimic nu se compară cu cea făcută acasă. Totuși, prepararea acesteia poate fi dificilă și riscă să devină un eșec. Dar, dacă cunoști trucul principal și urmezi corect primul pas, vei reuși.

Ioana Neagu, primărița „credincioasă” din Valea Călugărească a uitat de promisiunile din campanie. Rețeaua de apă şi canal, abandonată!

Secretul celei mai bune salate de icre. Ce trebuie să faci ca să nu se taie 

Mulți au renunțat după încercări nereușite și ingrediente irosite. Secretul pentru a preveni tăierea salatei constă în primul pas al procesului. Inițial, icrele trebuie mixate singure, timp de 1-2 minute, fără a adăuga ulei. Doar după ce pelicula ce înconjoară bobițele este spartă, icrele vor putea absorbi uleiul mai eficient.

Ruşinea politicii prahovene: Alin Moldoveanu (PNL), karatistul care a adus un municipiu la „rang” de comună

Pe măsură ce adăugați ulei și mixați, compoziția va crește în volum. Pentru icrele de calitate, uleiul este suficient, fără a fi necesare adaosuri precum pâine sau pâine înmuiată în lapte. Un pic de suc de lămâie va da un gust plăcut salatei, iar adăugarea a 1-2 lingurițe de apă carbogazoasă în timpul preparării va face salata pufoasă și aerată, conform

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ingrediente: 100-150 g icre (crap, păstrăv, ştiucă), 300 ml ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie, apă minerală, 1 ceapă roşie.

Mod de preparare: Pune icrele într-un castron mare și mixează-le singure, fără ulei, timp de 1-2 minute pentru a sparge membrana. Astfel, icrele vor absorbi uleiul mai eficient.

Începe să adaugi uleiul treptat, continuând să mixezi. La jumătatea procesului, adaugă 1-2 lingurițe de apă minerală pentru a face salata mai aerată. La final, adaugă suc de lămâie după gust și mixează puțin.

Beneficiile icrelor pentru sănătate

Icrele sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor, precum și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Icrele sunt bogate în acizi grași Omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară. Omega-3 contribuie la reducerea inflamației, scăderea riscului de boli de inimă și îmbunătățirea funcției cognitive. Icrele conțin diverse vitamine și minerale, inclusiv vitamina D, vitamina B12, seleniu și fosfor. Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor, iar vitamina B12 este esențială pentru funcționarea corectă a sistemului nervos și pentru producerea de celule roșii. Adăugarea de apă minerală în salata de icre nu doar că face salata mai aerată, dar contribuie și la aportul de electroliți esențiali pentru menținerea echilibrului hidric și funcționarea musculară.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191