Secretul Jamilei pentru cea mai bună ciorbă de burtă: „Vă sfătuiesc să…”

Secretul Jamilei pentru cea mai bună ciorbă de burtă: „Vă sfătuiesc să…”

Există multe capcane în care putem cădea atunci când pregătim ciorbă de burtă, dacă nu suntem atenți. Din fericire, dacă urmăm sfaturile experților, preparatul nostru va avea un gust mai bun ca oricând! Iar un anumit secret împărtășit de Jamila poate da un gust incredibil ciorbei noastre de burtă!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Poate că ciorba de burtă nu este una dintre cele mai complicate rețete posibile, însă tot putem să ne lovim de probleme, dacă nu știm să ne descurcăm prin bucătărie. Ciorba aceasta ar trebui să fie gata în aproximativ 2 ore, iar pentru a o pregăti, tot ce ne trebuie este 500 grame de smântană, 1,5 kg burtă de vită, 2 bucăți rasol de vită, puțin gogoșar murat, 5 linguri oțet, o căpățână mare usturoi, o rădăcină de păstârnac, o jumătate de rădăcinp de  țelină, 6 gălbenușuri, 4 morcovi și 4 cepe.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Iar, potrivit Jamilei, secretul pentru o ciorbă de burtă perfectă este să o cumpărăm nefiartă! „În primul rand, vă sfătuiesc să cumpărați burta nefiartă. Se găsește în toate supermarketurile, la raionul de congelate, în pachete dreptunghiulare și are specificația burtă porționată congelată”, ne sfătuiește Jamila.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru a pregăti ciorba de burtă, trebuie să fierbem burta și rasolul de vită, până când încep să formeze spumă. Apoi, după ce a fiert, se înlătură carnea și burta, iar prima apă se varsă. Apoi, punem apă curată, rece, în care introducem rasolul și burta, din nou. Apoi, lăsăm totul să fiarbă bine, aproximativ o oră și jumătate, iar apoi introducem legumele, tăiate mari. Morcovii pot fi puși chiar întregi.

Din acest moment, totul mai trebuie lăsat la fiert aproximativ 30 de minute. Scoatem legumele, pe care le putem folosi la alt preparat, apoi, scoatem și burta și carnea, care sunt lăsate la răcit, pentru a putea fi tăiate în bucăți mici.

Pentru a drege ciorba, amestecăm, într-un bol, smântâna și ouăle, iar mai apoi punem puțină supă cu un polonic și amestecăm bine. Atunci când compoziția ajunge la aceeași temperatură cu ciorba, o răsturnăm peste restul de zeamă. Apoi, tăiem burta și rasolul în fâșii mici, iar acum, le punem la loc în ciorbă! La final, putem adăuga sarea, bucăți mici de gogoșari, usturoiul zdrobit, iar, nu în ultimul rând, oțetul!  

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191