Secretul pentru ca sarmalele să nu se mai sfărâme. Ingredientul care face diferența

Secretul pentru ca sarmalele să nu se mai sfărâme. Ingredientul care face diferența

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale din bucătăria românească, fiind nelipsite de pe masa de Paște a majorității gospodinelor. Pentru a obține sarmale delicioase, hrănitoare și aromate, trebuie să acorzi atenție fiecărui detaliu în procesul de preparare. Unul dintre cele mai importante aspecte este legat de compoziția acestora și ce e de făcut ca să nu se sfărâme în timpul fierberii. Care este secretul?

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Ingrediente de bază și alegerea corectă a orezului

Compoziția sarmalelor constă în carne tocată, orez, ceapă, sos de roșii și mirodenii (sare, piper, boia picantă, frunze de dafin), toate bine amestecate și învelite în frunze de varză murată. Pentru a asigura coeziunea compoziției, este esențial să folosești un orez cu bob rotund. Acest tip de orez are o cantitate mai mare de amidon, care, în timpul fierberii, devine lipicios și ajută la legarea compoziției. Prin urmare, sarmalele preparate cu orez rotund vor avea o textură mai uniformă și nu se vor sfărâma.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

Un alt aspect important este adăugarea de apă în compoziție, care este necesară pentru a hidrata orezul și a permite acestuia să se umfle în timpul fierberii. Cantitatea de apă adăugată depinde de conținutul de grăsime al cărnii: pentru carne mai grasă, se adaugă aproximativ 100 ml de apă, iar pentru carne mai slabă, se poate adăuga 150 ml de apă.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Pregătirea și fierberea corectă a sarmalelor

Înainte de a pregăti sarmalele, este important să selectezi frunzele de varză care sunt fragede și ușor de rulat. Cotorul trebuie îndepărtat și varza poate fi înmuiată în apă călduță timp de aproximativ o jumătate de oră, în cazul în care este prea acră sau prea sărată.

Atunci când așezi sarmalele în vas pentru fierbere, poți adăuga afumătură între straturi pentru un plus de aromă. De asemenea, bulionul, frunzele de dafin și varza tocată ar trebui să fie incluse în vasul de fierbere pentru a completa aroma și gustul preparatului.

Un sfat adesea transmis de bucătarii experimentați este să fierbi sarmalele într-o oală de lut, la foc mic, timp de câteva ore. Dacă nu ai o oală de lut, poți fierbe sarmalele pe aragaz timp de 2-3 ore, urmând să le finalizezi la cuptor pentru încă o oră. Este recomandat să acoperi oala cu o farfurie în timpul fierberii și să o rotești din când în când pentru a evita lipirea și afumarea sarmalelor.

Respectând aceste sfaturi și trucuri, vei putea să pregătești sarmale perfect legate și aromate, care vor încânta întreaga familie la masa de Paște.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191